Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '16

 
Kategori
Dünya
 

Türkiye neden hedefte

Türkiye neden hedefte
 

www.aliozdemir.net


1071’de Anadolu’ya gelen Türkler 1000 yıldır saldırı, ihanet, terör, anarşi, sömürü tehdidi altındadır. Bize dost gibi görünen ülkeler her türlü tuzağı kurmaktan geri durmuyorlar.

Selçuklu ve Osmanlı Devleti binbir türlü hileyle yıkıldı. 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti 90 yılda dünyanın 16-18. büyük ekonomisi olabilmeyi başardı.

Petrolü, doğalgazı olmayan bu ülke tarım ve sanayi ile dünya devleri arasına girmeyi başardı.

Çevremizdeki ülkeler (Rusya, İran, Suriye, Yunanistan, Irak, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan) her zaman aleyhimizde kararlar alıyor, işler çeviriyorlar.

Almanya, İngiltere, ABD, Fransa, İtalya, Belçika, Hollanda, Norveç, İsveç, Kanada, İspanya vb. gibi ülkeler de bizden çıkar elde etmek, mal satmak için dost gibi görünüyorlar.

Sanayileşmiş, bilgi üreten, güçlü ordusu olan bir Türkiye onları ürkütüyor.

57 Müslüman ülke var. Ama çoğunda kaos, çürüme, kriz var. İçlerinde en modern ülke Türkiye görünüyor.

Bölücü terör örgütü 40 yıldır ekonomimizi zora sokuyor. Eğer bu kukla örgüt olmasaydı tarım, hayvancılık, turizm daha iyi seviyeye gelecekti. Şehirlerde aşırı yığılma olmayacaktı. Milli gelir bir iki kat daha fazla olacaktı.

Eğitimdeki yetersizliklerin altında terörle mücadeleye çok kaynak ayrılması yatıyor. İyi eğitim olmayınca da bilimde, teknikte, üretimde, tarımda, turizmde, hayvancılıkta geri kalıyoruz.

Bilinç seviyesi düşük insanlar da futbolla, dizilerle, evlilik programlarıyla, sosyal medyayla helak olmaya devam ediyor.

Bilgiyle donanmamış kitleler din, sağlık, demokrasi konusunda hurafelerle debelenmeye devam ediyor. Din bilginlerine zırvalıkları soran insanların çoğu iyi eğitim alamamış kişilerdir.

Günlük gazetelerde fıkralar (kısa yazılar) yazan yüzlerce insanımız köklü çözüm reçeteleri yerine pansuman önlemler sunuyorlar. Bunları okuyan ve akşamları uydurma haberleri izleyen halk ne yöne gideceğini bilemez oluyor.  

 

Ali Özdemir

www.aliozdemir.net

0505 220 83 85

BOLU

 

 

 
Toplam blog
: 288
: 1733
Kayıt tarihi
: 24.04.11
 
 

Eğitimci - Yazar - Yayıncı. 1968'de doğdu. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesini bitird..