Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '13

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye'nin televizyonu bir partinin hizmetinde olamaz; TRT, AKP kanalı olup bu özelliğini kaybetti

Türkiye'nin televizyonu bir partinin hizmetinde olamaz; TRT, AKP kanalı olup bu özelliğini kaybetti
 

Özel televizyonlar yayınlarıyla bir siyasi görüşü, gurubu ya da inancı savunabilirler. Hatta parası varsa bir kişi kendini anlatan TV bile kurabilir. Ancak devletin televizyonu millettin tamamına hitap etmek zorundadır. Vergisini ben ödeyeyim, benim vergimle kurul, yayınını sürdür, bir partinin yandaşlığı anlamına gelecek şekilde yayın yap. Sonra da ben Türkiye’nin televizyonuyum de. Paranı Ak Parti mi veriyor; böyle yayın yapamazsın!

Bugün halk yönetime isyan ediyor. Bunun bir nedeni de TRT. Türkiye’nin televizyonu bir partinin yayın organı olur mu ya! Devlet televizyonu açıkça bir partiyi destekler mi? Böyle saçmalık olur mu ya! Ondan sonra da diyorsunuz ki insanlar neden sokağa döküldü. Muhalefet yok, halk maşallah koyun gibi. Bu ülkede Kerim Korkut gerçeği varken kimse boş meydanda at oynatamaz.

Senin bütçenin içinde Ak Partili olmayan %50’nin verdiği vergi de var. Sen onları da temsil etmek zorundasın. O insanları da ekranlara çıkaracaksın; mitinglerini verip görüşlerini aktaracaksın. Öyle satın alınmış gibi dört kanal Ak Parti mitingi, Kerim Korkut yutmaz! Çok sevdiğim dizileri sırf bu nedenle kızdığım için seyretmiyorum! Bu ne biçim millet, ne biçim ülke ya! Senin verdiğin vergilerle kurulmuş bir TV kanalı adeta bir partinin resmi yayın organı. Ak Parti iktidar gücünü kullanarak medyayı ele geçirmiş. Bana ne, seni ele geçiremez. Çünkü sen Türkiye’nin televizyonuyum diyorsun. Vatandaş evinde oturmuş Taksim olaylarını seyrediyor “Bunlar niye rahat durmuyorlar” diyor. Be Allah’ın adamı nasıl rahat dursunlar, devletin televizyonu bir partinin emrine girmiş ve sen bilinçsizce, şuursuzca, ağzını yayarak bu televizyonu seyrediyorsun. Yapılan haksızlığı görmüyorsun. Senin seyrettiğin televizyona o sokaklarda yürüyenler bir gün olsun çıkarılmadılar. Ama bu televizyon onların verdiği vergi ile kuruldu.

TRT televizyonunda sadece Ak Parti amblemi eksik. Ben bir yazımda gençliğin anne babaların bilinçsizce verdiği oyların cezasını çektiklerini söyledim. Gerçekten de bugün ülke iç savaşın eşiğinde. Bunda Ak Partiye oy veren %50’nin büyük sorumluluğu var. Devletin televizyonunu alıyor adamlar ya! Kimsenin de bir şey söylediği yok. Mecliste 200 küsur kafa. Boş kafa. Hiçbir işe yaramıyor. Kabul edilmesin kardeşim, yüz defa araştırma soruşturma önergesi ver. Böyle bir şey olur mu ya! İktidar partisi devletin televizyonunu kendine yayın organı yapabilir mi ya! Demek ki gücü olduğuna göre AKP isterse Anıt Kabri yıkıp yerine cami yapabilir. Özel televizyonları satın al, kirala ne yaparsan yap ama devletin televizyonu sana özel yayın yapamaz.

Yok tarafsız yayın yapıyoruz, herkesi temsil ediyoruz diye bana kimse hikaye okumasın; TRT Ak Parti’nin resmi yayın organı gibi. Elinin altında %50 izleyici potansiyeli olduğu için protesto etsen bile TRT için sorun olmaz. TRT mağdurları mecliste de çaresizler. E ne olacak, işte bu olacak… Ak Parti dört kanalda miting yayınlaman için sana para mı veriyor? Sadece AKP zihniyetli kişileri ekrana çıkaracağın konusunda anlaşma mı yaptın? Bence Türk milleti yine de başta TRT olmak üzere taraflı yayın yapan medya kuruluşlarını cezalandırabilir. Ak Partili olmayanlar TRT seyretmeyecek!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..