Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye Rusya’nın Bodrum’u biz yaslanacak dağ buluruz ama onlar ayaklarını uzatacak deniz bulamazlar

Türkiye Rusya’nın Bodrum’u biz yaslanacak dağ buluruz ama onlar ayaklarını uzatacak deniz bulamazlar
 

Rus vatandaşlarına Türkiye’ye gitmeyin denildi. Türkiye’ye vizesiz seyahat askıya alındı vs. Şimdi burada şüphesiz iki taraf da kayba uğrar da hangi tarafın daha fazla kayba uğrayacağı merak konusu.

Görünüşte daha fazla zarara uğrayacak tarafın Türkiye olacağı şeklinde ama aslında hiç öyle değil. Sadece turizmde yıl bazında 4 milyar lira kayıptan bahsediliyor. Rusların zararı da bundan aşağı olmayacaktır.

Rusların vatanı Rusya, Rusya’da oturuyorlar ama Türkiye’de yaşıyorlar. Türkiye onların Bodrum’u, güneydeki tatil köyü. Evlerinde oturabilir hiç tatile gitmezlerse sorun yok. Ama göçmen kuşları gibi sıcak yaz aylarında güneye inmek zorundalar.

Rus turistler pekâlâ Yunanistan, İtalya ve İspanya’yı tercih edebilirler. Ama elbette hiçbir yer insanın evi gibi olmaz, Antalya Rus turistlerin ikinci adresiydi. Yani yeni yerlere de alışmaları lazım; Pire’de onları pire yer. Artı yol sorunları, vize pasaport sorunları.

Ruslar bize benziyorlar; batılı ya da Yahudi, Rum kafası olsaydı anlaşmak kolay olurdu. Öte yandan Antalya esnafına da üzüldüm. Vatanseverlikle ekmeklerinin arasında kaldılar “Gelmezlerse gelmesinler” diyemiyorlar.

Rus turist Rus turist değil yani sadece turizm için gelmiyorlar Türkiye’ye. Yetkililer duymasın (ya da duysunlar zaten biliyorlar) turizm biraz görüntü, Rus dostlarımızın başka işleri var ticaret falan filan. Ve bu şekilde geçimini sürdüren çok sayıda insan. Alanya’nın yarısı Rusların gibi yerleşmeler, Rus gelin de cabası.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..