Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

ABD ve İngilterede İngilizce Öğretimi üzerine eğitim gördükten sonra 30 yıl devlet okullarında ve özel okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptım. Halen serbest olarak çalışmalarımı sürdürmekteyim.

 
 
Türk'ler neden yabancı bir dil öğrenemez?

Türkiyede devlet okullarının yabancı dil öğretmekte başarılı olduğu söylenemez.Bunun başlıca nedenleri şunlardır. 1 Öğretmen sayısının yeterli olmaması. 2-Müfredat yetersizliği 3 Öğretim teknolojisi ve metodlarının yeterince bilinmemesi. 4.MEB sınıf geçme yönetmeliği. 5 Lise 2 den itibaren öğrencilerin dikkatlerini ÖSS ye yoğunlaştırmaları. Tabii ki bütün devlet okullarını suçlamak doğru değildir.Az da olsa içlerinde iyileri de var. Şimdilerde yabancı dil öğretimi ilkokullara indirgendi. Sonuçlarını ileride göreceğiz Özel okullarda ise para kazanmak için yeni stajyerlerle çalışılmış, ancak öğretim yeterli düzeye ulaşamadığından birçok özel okul kapanmak zorunda kalmıştır. Özel okullardan da çok iyileri vardır ama oralarda eğitim görmek te her öğrenciye nasip olmaz. Üniversite hazırlık sınıfları ise sadece bir akademik yıl ders verdiğinden öğrenciler orta düzeyden yukarı çıkamaz. Dersanelerin durumunu bundan önceki yazımda belirttim. Sevgiler.

07 Eylül 2006 12:25
Türk'ler neden yabancı bir dil öğrenemez?

Ben 30 yıllık İngilizce öğretmeniyim. Türkiyedeki dil okullarının çoğu hizmet değil marka satar. Yeni mezunları veya bu konuda kısa kurslardan geçmiş yabancıları çalıştırırlar. Amaçları hizmet vermek değil para kazanmaktır. Çoğu bir seviye tesbit sınavı yapmayı bile bilmediklerinden orta düzeydeki öğrencileri TOEFL sınavına hazırlamaya kalkarlar. Yabancı dil öğrenmek ayaküstü bir iki laf etmeyi bilmekten ibaret değildir. Bir konuda mütalanızı bildirmek, Verilen bir dersi anlamak, yabancı bir gazeteyi sıkıntısız okuyup anlayabilmek gerekir.

06 Eylül 2006 19:14
 
Toplam blog
: 2
: 4950
Kayıt tarihi
: 07.09.06