Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '15

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiyeyi yönetmek

Türkiyeyi yönetmek
 

mutluluk


ŞU AŞAMADA TÜRKİYEYİ YÖNETMEYE TALİP OLMAK, BÜYÜK CESARET İSTER

Diyelim ki 1 Kasımda seçildiniz, iktidar oldunuz. İşe nereden başlayacaksınız?

Komşu olduğunuz ülkelerle ilişkileriniz bozuk, hepsi size düşman. Hatta komşu olmayanlar bile düşman. Hiç dostunuz yok. Bunlarla ilişkilerinizi ne kadar zamanda düzelteceksin?

Üstelik dış güçlerin başınıza bela ettiği, içerden dışarıdan destek gören, palazlanmış, beslenmiş, büyütülmüş terörünüz var. Ülkenizi bölmeyi amaçlayan, bunun için her gün katliamlar yapan terör örgütlerini nasıl yok edeceksiniz?

Devletin polisi, savcısı, hâkimi, memuru bir önceki iktidarın polisi, savcısı, hâkimi, memuru olmuş, devletin değil, bir önceki iktidarın hizmetine devam etmez mi? Onlara görevlerini hatırlatmak, devleti yeniden tesis etmek aylar, yıllar almaz mı?

Ülke ekonomisi dibe vurmuş, devletin yüzlerce varlığı satılmış, gelir kaynakları kısıtlanmış buna karşın; enflasyon artmış; çalışanların, emeklilerin ücretleri yetersiz, iyileştirilmesi gerekli. İşsizlik artmış, döviz kurları kontrol edilemiyor durumda. Devralacağınız bu ekonomiyi nasıl düzelteceksiniz?

Tüm bu olumsuz tabloya karşın iktidar olmaya talip olmak yürek ister. Yürekli olmanın ötesinde bunu istemek, kendine eziyet edilmesini istemek gibi bir şeydir diye düşünüyorum. Şahsen ben bu eziyete katlanamam. Tüm oylar bana verilse bile ben iktidar olmayı istemem.

-Ekrem Özel-

 
Toplam blog
: 6
: 141
Kayıt tarihi
: 27.11.14
 
 

Emekli Öğretmenim. Anadolu Üniversitesi, AÖF, Eğitim Önlisans Programı mezunuyum. Her türden yazı..