Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '12

 
Kategori
Güncel
 

Tutuklu ve mahkumlar gözünüz aydın! Yeni cezaevleri yolda!

Tutuklu ve mahkumlar gözünüz aydın! Yeni cezaevleri yolda!
 

Şanlıurfa bildiğiniz gibi Peygamberler şehrimizdir…

Burada insanlar daha hoş görülüdürler…

İktidar partisi bu hoşgörüden yararlanmak için elinden geleni yapıyor!

Örneğin, 360 kişilik cezaevine, 1057 kişiyi koyabiliyor. Yani bir yatağa üç kişi yatabilecek şekilde bir düzenleme yapılıyor.

Dedik ya Şanlıurfa hoşgörünün hâkim olduğu bir yaşam alanı!

Şanlıurfa ceza ve tutukevinde insanlar birbirleri ile koyun koyuna yatarken, havanın aşırı sıcak olması ve havalandırma, su gibi tabi ihtiyaç maddelerinin yetersizliğinden olsa gerek, bir an olsun nerde olduklarını unutan insanlar, kavgaya tutuşup, yattıkları kutsal mekânı(!) yakıyorlar.

Maalesef bu yangında 13 mahkûm öldü! 49 mahkûm da çeşitli yerlerinden yaralandı.

Bir kere ok yaydan çıktığı için Şanlıurfa ceza ve tutukevinde ikinci kere yangın çıktı. Neyse ki bu kez ölen olmadı. 80 civarında yaralı ile bu nahoş olay geçiştirildi.

Bu vesile ile ceza ve tutukevleri toplumumuzun gündemine geldi. Oysa ülke gündemini meşgul edecek daha çok konu vardı. Örneğin, Kürtaj, sezaryen, İstanbul’daki köprülerin bakımı, Çamlıca’ya en büyük camii yapımı, Taksim’e camii yapımı, Kanal ll projesi, barış ve özgürlük adımları(!) vs…

Birden bire ceza ve tutukevleri gündeme gelince, o sırada tartıştığımız Özel Yetkili Mahkemeleri bile unuttuk. Oysa orada yapılan hukuksuz uygulamalar, bu ülkenin devamlı gündeminde olması gerekiyor.

Bu arada memurlara ve memur emeklilere ödenmeyen maaş farklarından söz etmeye bile gerek yok. İktidar partisi, Yunanistan olmamak için var gücüyle çalışıyor!

Neyse; biz dönelim esas meselemize.

Ceza ve tutukevlerinin durumu yukarıda anlattığımız olayla ülke gündemine geldi. Şanlıurfa ceza ve tutukevinden sonra birkaç ceza ve tutukevinde daha yangınlar ve isyanlar çıktı. Neyse ki; her hangi bir can kaybı olmadan, onlarca yaralı ile bu isyanlar bastırıldı. Yangınlar söndürüldü.

Bundan böyle bu tür olaylar yaşanmaması için iktidar yetkilileri gerekli önlemi almışlar. Şanlıurfa Cezaevi'nde 13 mahkûmun ölümüyle sonuçlanan yangın üzerine, Türkiye'deki cezaevlerinin durumu tartışılırken; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, cezaevlerine ilişkin yaptığı açıklamada, 'Yurt genelinde 196 yeni cezaevi geliyor' diyerek, mahkûmların, tutukluların, mahkûm ve tutuklu yakınlarının yüreğine su serpti!

Bu serinlikte(!) ne zamana kadar, kaç cezaevi yapılacağı da ortaya çıktı. Bakan Beşir Atalay’ın söylemine göre: 2012 sonuna kadar 22, 2013 yılında 34,2014'te52 adet, 2015'te 32, 2016'da 25, 2017'de 31, yanitoplam 196 cezaevi yapılacakmış.

Bu arada cezaevlerini ülke gündemine getiren Şanlıurfa şehrimiz de bu iyileştirmeden nasibini alacakmış!AKP’li Zeynep Karahan Uslu, 'Bir yıl içinde Urfa'da iki yeni cezaevi daha hizmete girecek' diyerek, serinleyen yüreklerin üzerine, bir soğuk su da o serpti.

Ne diyelim, toplumu suç işlemekten men etmeye yönelik çalışmalar yapmayanlar, böyle yeni yeni cezaevleri inşa ederek, yeni yeni istihdam alanları yaratırlar.

Tabi bir de tutuklunun bu kadar fazla olması var!

Onu yargı sisteminden ziyade, idarecilerin insanlara güvenmemesine ve tutuklama kararı verenlerin başarısına(!) bağlamak lazım.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..