Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '12

 
Kategori
Futbol
 

UEFA'nın kararı: Fenerbahçe'ye ceza yok!

UEFA'nın kararı: Fenerbahçe'ye ceza yok!
 

3 Temmuzdan bu yana geçen sürede, neler yapıldı, neler…

Fenerbahçe üzerinden Türk futbolunu linç edenler, bu alışkanlıkla hala konuşuyorlardı.

Fenerbahçe futbol takımı ve başkanı, TFF Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu tarafından suçsuz bulunmasına rağmen, sahada kazanamayanlar, masa başında kazanmak için can atıyorlardı.

Geçen yıl Fenerbahçe’nin hakkını gasp edip, Şampiyonlar Liginden gelen parayı iç edenler, bu yıl da aynı şeyi beklediler. Ancak UEFA nezdinde yaptıkları girişimlerden sonuç alamadılar.

TFF tarafından temize çıkarılan Fenerbahçe, maalesef hala Türk Yargı sistemi tarafından içeride tutuluyor. Aziz Yıldırım’ın niçin içeride olduğunu, iddianameyi hazırlayan savcı ve yargılayan mahkemeden başka kimse bilmiyor. Zaten Adalet Bakanlığı da Aziz yıldırım’ın niçin içeride olduğunu, niçin yargılandığını bilmediğinden, Aziz Yıldırım’ın talebini reddetmiştir.

Galatasaray ve Trabzonspor’a davet gelince, özellikle Trabzon cephesi Fenerbahçe’yi suçlamaya devam edip, kendilerinin pür-ü pak olduğunu, Fenerbahçe’nin kirli(!) olduğunu söylemeye başlamışlardı.

Nihayet futbolda şike davası kapsamında dosyası UEFA'da incelemede bulunan Fenerbahçe için de karar çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu incelediği şike davasında 'Şike sahaya yansımamıştır' kararını almıştı. UEFA'ya gönderilen bu dosyalar uzun süredir incelenmekteydi. Tüm spor kamuoyunun ve Fenerbahçe camiasının merakla beklediği karar belli oldu.

TFF'den gönderilen dosyaları inceleyen UEFA Fenerbahçe'nin dosyasında bir kusur bulmadı ve dosyanın herhangi bir ceza-i müeyyidesinin olmadığına karar verdi. Böylelikle Fenerbahçe’nin bu sene Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynaması kesinleşti.

UEFA'nın, Fenerbahçe'nin 2012-13 sezonu için Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğine dair yazıyı TFF'ye gönderdiği, TFF’nin de Fenerbahçe’ye bilgi verdiği Fenerbahçe Televizyonu tarafından açıklandı.

Karar, UEFA'nın Fenerbahçe Kulübü'ne ve Türkiye Futbol Federasyonu'na, 22 Haziran 2012 Cuma günü gönderdiği aşağıdaki açıklama ile bildirildi;

1- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe SK'nın kendisine ilave dosyalar sunabilmesinin uygunluğuna;

2- Katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA disiplin kurulunda olduğu kaydıyla, Şu an itibari ile Fenerbahçe SK'nın UEFA Karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir.

Bu kararın ardından, bu güne kadar susmayanlar acaba ne diyecekler?

Fenerbahçe’yi Avrupa’ya gammazlayanlar, bu karar karşısında utanacaklar mı?

Bu gün büyük bir takımımızda önemli göreve getirilen, malum şahıs, Avrupa’ya yaptığı ihbarların işe yaramadığını görünce ne yapacak?

Şimdi sıra Fenerbahçe kulübünde!

Bu güne kadar aleyhinde konuşanlar, kendisini gammazlayanlar hakkında maddi ve manevi davalar açmalı.

Alacağı yüksek tazminatları da halka duyurmalıdır.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..