Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

TÜYAP Kitap fuarına gelirken

TÜYAP Kitap fuarına gelirken
 

Arşivimden


Dün akşam TÜYAP kitap fuarından çıktığımda kemiklerimin takırdamaya başlaması beni " haydaaa" diye bir bağırmaya sevk etti.

Neden mi?

Nedeni basit, önceki günler daha kısa kollu ile gezerken bu gün resmen donuyorum. Ve şu anda da dün ki akşamdan sonra burnumu çekip duruyorum.

Meteoroloji uyardı hava soğuyacak diye ama bu kadarını beklemiyordum. Yükseklerde kış gelmiş alçaklarda oturanların haberi olsun. Bizler donmaya ve de doğalgazları yakmaya başladık. Sonumuz ne olacak göreceğiz önümüzdeki günlerde.

Şemsiyeler ters dönüp çöpte yerlerini almaya başladı. Hem de sürat ile çünkü Beylikdüzü’nün rüzgârına şemsiye dayanmıyor. Şemsiyeleri açmak pek mümkün olmuyor ona göre. Arada yağan yağmur suratınıza kırbaç gibi şaklıyor. Bunları düşünerek ve tedbir alarak gelin fuara. Buraya gelmek diye bir niyeti olanlar var ise ona göre tedbirli olsunlar.

Aşırı zayıf olanlar eteklerine ceplerine taş doldursunlar. Nedenini buraya geldiklerinde kendileri görecek. Benden uyarması, bakın ya Büyükçekmece gölünde ya da Marmara denizinde soluğu alırsınız. Üstelik daha başlangıçmış yarından sonra daha da soğuyacakmış hava. ,

Kitap fuarı soğuğa, yağmura rağmen oldukça hareketli geçiyor. Her beğeniye hitap eden ürünler var.

Her standa ayrı bir yazarın imza çalışmaları son sürat devam ediyor. Kitap yazarları ile buluşmak ve kitaplarınızı imzalatmak için çok güzel bir fırsat. En çok ilgi Öğrencilerden geliyor. Lise ve Üniversite kitaplarının oluşturduğu 5. salon ful onlar ile dolu. Gerçektende yarı fiyatına kitap sahibi olabiliyorlar. Ben kızım için bir set oluşturdum. Konu anlatımlı hazırlık kitaplarından oluşan seriye 35.tl ödedik. Bu kitapları daha önce sorduğumda 73.tl falan bir hesap çıkarmışlardı haberiniz olsun. Okula yeni başlayanlar içinde güzel bölümler var 3 salonda. Meraklısına duyurulur.

Üçüncü salon gerçek anlamda okuma kurtlarına ayrılmış diyebilirim. Pek çok yayınevi indirimleri ile görücüye çıkmış. Kitap almayı düşünüyorsanız mutlaka uğrayın bu hafta içerisinde ve önümüzdeki Pazar akşamına kadar.

Dördüncü salon Sivil toplum örgütlerine, derneklere ve kurumlara ayrılmış. İletişim olanakları yanı sıra pek çok eserlerini de görüp alabilirsiniz.

Altıncı salondan itibaren Art sergisini görebilirsiniz. Oldukça güzel ve değerli eserler yerini almış resim ve heykel sergisinde. Hazır kitap fuarına gelmişken mutlaka görülmeli derim ben.

Evet arkadaşlar bir kere daha uyarıyorum mutlaka tedbir alarak gelin TÜYAP kitap ve sanat fuarına. Okuma ve sanat aşkı uğruna tedbirsiz davranıp hastalanmayın derim. Bu güzel etkinliğin sonu yatakta bitmesin.

 
Toplam blog
: 96
: 2224
Kayıt tarihi
: 13.06.06
 
 

Hayata güleryüzle bakmaktır felsefem ama polyannacı değil. 1961 Sivas doğumluyum, evliyim 2 kızım..