Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '09

 
Kategori
Danışmanlık
 

Tüzük fikirleri- tüzük fikirleri hakkında

Tüzük fikirleri- tüzük fikirleri hakkında
 

Gerçek anlamda başarılı bir forum inşa etmek için gerekli şeylerin başında gelir, foruma katılmak için üyelerin ve ziyaretçilerin sadık kalıp, saygı gösterecekleri, iyi düşünülmüş bir tüzüğe sahip olmak. Birkaç yasal mevzu da vardır tabi bunun yanında. Bu arada, lütfen aklınızda bulunsun, bu sitenin içeriği, yasal konular için öneri getirmemekle beraber, her zaman yasal konuları, yetkili yerlerde aramanızı tavsiye ederim.

Dikkat ederseniz, tüzük dedim, kurallar değil. Tüzük, işe biraz daha esneklik, farklılık katmakta. Kurallar daha çok, zor ve çabuk karar verilmesi gereken durumlarda uygulanacak tepkiler gibi.

Tüzüğünüz, size iletişim sırasında bir anahtar görevi görecektir. Forumunuzun vizyonunu açıklamanızı sağlayacaktır. Kullanıcılardan beklentilerinizi yazıya döktüğünüzde, herkese, vizyonunuzu bildirirsiniz. Bu şekilde iletişim kurarak, insanlar, nasıl bir yerde olduklarını anlayacak, ya size katılacak, ya da uzaklaşacaklardır. Her iki durumda da, en azından, forumunuzun neyle alakalı olduğunu bileceklerdir ve iletişimin, forum sisteminin bu adımı, başarınız için hayati derecede önemlidir.

Tüzüğünüz, daha çok ihtiyaçlarınıza göre değişen ve büyüyen canlı bir belgedir. Bu bölümde, elimden geldiğince, tüzüğünüzün neleri kapsaması, nasıl oluşturulması ve aktarılması gerektiğini anlatmaya çalışacağım.

Tüzük Fikirleri Hakkında

Bu bölümde, sizinle, tüzüğünüzü şekillendirebilmeniz için yararlı olacağına inandığım bazı fikirler paylaşacağım. Bunların genel hatlar çizeceğini hatırlatmak isterim. Hepsi size uymayabilir ve forumunuzun içeriği ve durumu ile bağlantılı olarak sizin şekillendirmeniz gereken özel maddeler olabilir. Örneğin, Temel Oluşturma bölümünde belirttiğim gibi, eğer reklam ve pazarlama ile ilgili bir forumunuz varsa, kullanıcılara bunun hakkında bir liste hazırlamalısınız.

Deniz Yakut

 
Toplam blog
: 22
: 3752
Kayıt tarihi
: 03.05.09
 
 

Deniz Yakut, Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği öğrencisi. Şu anda, aktif olarak 190 bi..