Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '19

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Üç Kaşık Tatlısı

Triliçe tadına benzeyen, yedikçe ağızda özel bir tat bırakan ve bol protein ile karbonhidratın  birleşmesinden meydana gelen, az şekerli üç  kaşık tatlısı, sağlık açısından çok sakıncalı bir tatlı olmaktan çıkıyor.  Her malzemenin 3 kaşık olması ise tarifi akılda tutmak açısından kolaylık sağlıyor.

Malzemeler:
3 yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker, un, irmik, süt, sıvı yağ
1 paket kabartma tozu ve vanilya

Sosu için: Bardak ölçüsü 200 cc dir.
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
Önce tatlının sosunu hazırlayalım, oda sıcaklığındaki sütün içinde şekeri iyice karıştırarak eritelim.

Daha sonra yumurtalar ile toz şekeri yumurtalar beyazlaşana kadar mikserle iyice çırpalım. Sırasıyla süt, sıvı yağ, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim.

Yağlanmış, unlanmış bir orta boy borcam kaba tatlı hamurunu dökelim ve 170-180 derece hararetli fırında üstü kızarana kadar pişirelim.

Pişen tatlı hamurunun ilk sıcağı çıktıktan sonra süt şerbetini dökelim ve tatlımız soğuyunca buzdolabına kaldırıp, tatlımızı en az 2-3 saat bekletelim ve soğuyunca servis yapalım.

Afiyet olsun, güzel günler sizin olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..