Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '11

 
Kategori
Deneme
 

Uçak Yolculuğu Güvenli Olabilir mi?

Uçak Yolculuğu Güvenli Olabilir mi?
 

7 Haziran 2011 günü saat 06.55’de Atatürk Havalimanı’ndan Mardin’e gitmek üzere havalanan TK 2676 sefer sayılı THY uçağı, kokpit camının çatlaması sonucu Malatya havaalanına zorunlu iniş yaptı.

Uçakta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin Mitingi’ne katılmak üzere çok sayıda işadamı da varmış.

Neyse, bir de uçak güvenli derler, otobüs olsa böyle bir durum bu kadar sorun yaratır mıydı acaba?

Ağır bir hava boşluğuna maruz kaldıktan sonra, uçak yolculuğu bana hep itici gelmiştir.

Ama kullanmaktan başka da çare olmuyor çoğu zaman.

En son yolcuğumda, uçuşlarda cep telefonu, bilgisayar ve her türlü elektronik cihazların kullanımı yasak olmasına rağmen, yan koltukta oturan genç arkadaş, uçak kalkarken, kahramanca, lapdopu ile uğraşıyordu. Hostes geldi ikaz etti, homurdanarak vatandaş biz zahmet kapattı makineyi.

Başka bir zamanda, hemen ön koltukta oturan, yaşlı bir amca cep telefonunu açık unutmuştu.

Düşünebiliyor musunuz, Trabzon-İstanbul yolculuğu boyunca hep açık kalmıştı telefon.

İnişe geçildiği sırada, yan koltuktaki adam fark etti telefonun açık olduğunu, adama “kapat” dedi, yaşlı adam kapatamıyordu. Aldı genç adam telefonu, o da kapatamadı. Olayı gören etraf koltuktaki yolcular, birisi de zenci idi, epey telaşlandılar. Yaşlı adamın telefonu, eski bir telefondu, kapama tuşu bozuktu. Pilini çıkar dedi, biri. Çıkarmak için arka kapağını açmaya çalıştılar, ama açmak mümkün olmadı. Öyle indik, havaalanına. Etrafdakiler, yaşlı adama epey böbürlendiler, o da “ama o da “amma da korkaksınız”diye cevap verdi.

Böyle durumlarla karşılaştığımız güzel yurdumda, kim uçak yolculuğu güvenli diyebilir ki?

Bir kış günü yolculukta uçak sık sık hava boşluğuna giriyordu, uçak açıklama yapıyordu, ama o açıklama yaptıkça yolcular, daha da endişeleniyordu. Yani, uçakta bilgi güç vermiyordu.

Her yerde, uçak yolculuğunun diğer ulaşım yollarından katbekat güvenli olduğu söylenir. Kim hesapmış bilmiyorum ama, kara yolu trafiğindeki kaza olasılığı hava yoluna göre 266 kat daha fazla imiş. 266, rakama bak, insan 250 yada 300 der de biraz inandırıcı olsun der.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..