Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necmettin Rıfat Arman

http://blog.milliyet.com.tr/arman

17 Aralık '14

 
Kategori
Siyaset
 

Üçgen yapı...

Üçgen yapı...
 

Uzun zamandır ciddi şüphem vardı, bu gün şüphem kalmadı. Üçgen yapı oluşmuş.

Dikkatli olmak gerekli. Yasalar yetmiyebilir, değişiklik için düğmeye basılmalı.

Üçgen yapı, paralel yapıya benzemez...

Bu sene okula başlayan bebeler daha okuma yazmayı sökmeden paralel yapıyı öğrendiler. Bizler okumaya başladığımızda siyah önlüğümüze kırmızı kurdele takardık, şimdi adet ne bilmiyorum. Kurdele devam ediyorsa, okumadan önce geometri öğrendikleri için bu çocuklara ak kurdele takılmalı...

Biz dönelim üçgen yapıya: 

Çağlayan Adliye Sarayı önünü gördünüz. Bir yanda siyah beyaz bayraklar, diğer yanda sarı lacivert formalar, öte yanda ise sarı kırmızı kaşkollar.

Çok tehlikeliler... Biliyorsunuz Paralel Yapı ile Esas Yapı önceleri çok yakındılar. Can ciğer kuzu sarması tadında birliktelik sürdürüp, korku salma konusunda başarılıydılar. Sonra işin içine "akçe" girince kanlı bıçaklı oldular. Artık paralellikleri sonsuz işareti ile ifade ediliyor. Biri öteki hakkında, koruma altındaki canlı türünün kış uykusuna yattığı yere  gireceklerini ifade ederken bir taşla iki kuş vuruyor; hem tehdit, hem de hakaret ediyor. Diğeri, temel hak ve özgürlük bağlamında, 1789 dan bu yana her geçen gün gelişen fikirlerin tacı olarak Demokrasiyi gördüklerini, pirlerinin aksine gözyaşı dökmeden, pehlivan tavrıyla ifade ediyor.

Bu başlangıca bakıldığında, paralel yapı cezalandırma sürecinin, dağın fare doğurması biçiminde sonuçlanacağını tahmin etmek çok güç değil. "Hizmet Hareketi" süslü ifade biçimine gereksinme duyanların, yaptıklarıyla ilgili hesap verecekleri gün de gelecektir.  

İllede üçgen yapı...

Tehlikeyi sizlere anlatmam gerek.

Biliyorsunuz , üçgenin biçimi ne olursa olsun bir bütünlüğü vardır. Adeta el ele gibi. Büyüme olasılığı da vardır. Hamsinin az çıkmasına sinirlenen kuzeyin hırçın çocuklarının ne yapacağı belli olur mu? Gün gelir üçgen yapıya dördüncü eklenebilir. Zor değildir, bir uç yavaşça ayrılır, dördüncü ile birleşir ve dörtgen olur.

Birleşmeler devam ederse, beşgen, altıgen ve sonunda çokgen olabilir.

Üçgen yapının bir kenarı bugün için yargılanıyor. Geçmişte, aynı gariplikte diğer kenar da yargılanmıştı. Onlar kendi egemenlik alanlarını muktedirlere açmaya yanaşmayınca başları belaya girmişti. Alışverişin yapıldığı yer anlamına gelen oluşum, komşu ilçe sınırlarındaki ağaçlar için direnenlere destek olduklarında, karadul ağlarını örmeye başlamıştı. Aslına bakılırsa, ormanların kralı, uzun isimli stadlarındaki açılış kazasını iyi atlatmıştı.

Semtlerinin takımını tutmaktan başka amaçları olmayan taraftar grubu için suçlama çok basit. Hükümeti devirmeye çalışmak. İstenen ceza, ağarlaştırılmış ömür boyu hapis. Meslekdaşlar kendilerini ifade etmek için yırtınıp duruyorlar. Binyüz odalı saray yapabilmiş cumhuru idare edenler, cumhuru yargılayabilecekleri  geniş bir salonu yapamadıkları için mahkeme güçlükle başlamış ve devam etmiş. Yaşamları boyunca kulüp başkanlarını bile değiştirememiş taraftarlar için isnat edilen suç akıllara ziyan. Üç kulübün yeşil sahalardaki kıyasıya mücadeleleri düşünüldüğünde; birbirlerini düşman gören taraftarların saha dışındaki şiddet yanlısı tavırları akla geldiğinde, adliye önünde sergilenen dayanışma gerçekten birilerini ürkütmelidir. 

Sizde gördünüz mü  tehlikeyi?..

Üçgen yapı hayırlara vesile olsun...

 
Toplam blog
: 35
: 289
Kayıt tarihi
: 14.08.12
 
 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Çalışma yaşamım DİSK dergisinde başladı özel..