Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '07

 
Kategori
Havacılık
 

Uçmak mı istiyorsunuz?

Uçmak mı istiyorsunuz?
 

Uçmak; bir tutkudur uçmak, bir sevdadır gökyüzü. Sonsuz mavilikle buluşmak, bütünleşmektir. Hepimizin çocukluk düşü, gençlik hayalidir. Yamaç Paraşütü Pilotu Niyazi Alsancak " Sevdadır O" şiirinde ne kadar güzel anlatmış.

"Öyle bir sevdadır ki... / Dağlar ile dost, / Rüzgar ile sırdaş, / Kuşlar ile arkadaş, / Bulutlar ile yaren olunur. / Bu sevda sönmez bir kor gibidir / İçimde daima yanar durur... / Kanatlanmak / Masmavi göklere, / Bulutlara el uzatmak / Tüm düşüncelerden sıyrılıp, / Kendini bulmaktır o..."

Sonsuz maviye sevdalısınız. İçinizde uçma tutkusu hergün daha çok büyüyor. bazen çok yakınınıza gelen fırsatları kaçırdığınızı düşünüyorsunuz. Biran önce hayalleriniz gerçek olsun istiyorsunuz. Şimdi size bir soru; Uçmak mı istiyorsunuz? O halde acele edin. Zaman kısıtlı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız, 18 yaşını bitirmişseniz, en az lise veya dengi okul mezunu ve sağlıklıysanız, 20 Şubat 2007 tarihine kadar baş vurmanız gerekiyor. 160 saat yer eğitimi, 45 saat uçuş eğitiminizi - Meteorolojik kuşulların uygun olması halinde-tamamlayıp "Özel Pilot Lisansı" nızı almanız bu kursa katıldığınız gün den başlamak üzere sadece üç ay sonra...

Türk Hava Kurumu Türkkuşu Genel Müdürlüğü Uçuş Okulu'nda alacağınız bu eğitimle düşlerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiz. Türk Hava Kurumu ile Türk Hava Yolları arasında yapılan bir protokolle, 10 Kasım 2004- 2 Mart 2006 tarihleri arsında, şu anda Türk Hava Yolları uçaklarında pilot olarak uçan 25 pilotu yetiştiren, 22 Mart 2006 tarihinde başlayan eğitimleri halen devam eden 29 pilot adayının eğitim gördüğü ve Mart 2007 de eğitime alınması planlanan 20 pilot adayının eğitimlerini alacakları Uçuş okulunda sizin içinde bir eğitim planlanmış durumda.

Uçmak mı istiyorsunuz? İşte fırsat. Acele etmekte fayda var. Türk Hava Kurumunun İnternet sitesine hemen girin, ayrıntılı bilgilere ulaşın. Hangi belgeler isteniyor, neler yapmanız gerekiyor ve bu eğitim için ne kadar ödeme yapacaksınız. Türkkuşu Uçuş Okulu'nda, ücreti karşılığında, Özel Pilot Lisansı(PPL) verilmek üzere planlanmış bu eğitimi, Türk Hava Kurumu tarafından verilecek 2007 yılı ücretsiz model uçak, yamaç paraşütü, yelkenkanat ve paraşüt eğitimlerini http: //www.thk.org.tr adresinde bulacaksınız.

Haydi gökyüzü sevdalıları, haydi uçma tutkunları; "İstikbal göklerdedir." gökyüzü sizi bekliyor.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..