Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '11

 
Kategori
Havacılık
 

Uçuş öncesi dikkat etmeniz gereken hususlar

Uçuş öncesi dikkat etmeniz gereken hususlar
 

Tav İzmir Dışhatlar Terminali


Havacılık sektörünün büyümesi ile ulaşımda havayolunu kullanan yolcu sayısında inanılmaz bir artış gerçekleşti. Sektör düşük fiyat politikası ile yolcular için uçmanın alışkanlık haline gelmesini sağladı. Tabiki artan yoğunluk bir çok sıkıntıyı beraberinde getirdi. Bu sıkıntıları en aza indirebilmek için uçuş öncesinde dikkat etmeniz gereken hususlar; 

- Öncelikli olarak satın aldığınız biletinizdeki uçuş günlerini ve saatlerini kontrol ediniz. Yanlış tarihe veya farklı bir güzergaha bilet düzenlenmediğinden emin olunuz. 

- Check-in işlemleriniz için iç hat seferlerinizde uçuştan 1, 5 saat önce, dış hat seferlerinizde uçuştan 2 saat önce havalimanında hazır bulunmanız gerekmektedir. 

- Genel olarak iç hatlarda uçuştan 30 dakika önce, dış hatlarda uçuştan 45 dakika önce check-in işlemleri kapanmaktadır. Check-in kontuarları kapandığında uçuş kartınızı (boarding card) alamaz ve uçamazsınız. Biletinizde uçuştan kaç dakika önce havaalanında olmanız gerektiği belirtilir. 

- Biletinizdeki tüm bilgileri okuyunuz ve dikkate alınız. 

- Havayolu şirkletinin size verdiği kilo hakkının üzerine çıktığınızda kilo başı ilave ücret ödemeniz gerekir. 

- Güvenlik kontrollerinde zaman kaybetmemek için x-ray cihazlarından geçmeden önce hazırlık yapabilirsiniz. Güvenlik personellerine görevlerini yaparken zorluk çıkartmayınız. Unutmayın ki alınan bütün önlemler ve yapılan tüm incelemeler sizin güvenliğiniz için. 

- El bagajlarında sıvı kısıtlaması uygulanmaktadır. Her biri en fazla 100 ml. olmak üzere 20 x 20 ebadlarında şeffaf kilitli torbada en fazla bir litre sıvı sadece bir tek torbada taşınabilmektedir. 

- Vergi iadesi (Tax Free) işlemleriniz için bagaj işlemlerinizi gerçekleştirmeden önce fatura, pasaport ve satın aldığınız ürünlerle birlikte yetkili ofise başvurunuz. 

- Dışhat uçuşlarınızda pasaportunuza yurt dışı çıkış harç pulu almalısınız. Harç pulunu almadığınız taktirde pasaport kontrolden geçemezsiniz. 

- Bebek bakımınız için bebek odalarını kullanınız. 

- Engelli ve özellikli yolcular için havayolu şirketinizin anlaşmalı olduğu yer hizmetlerinden tekerli sandalye temin edebilirsiniz. Ayrıca bu yolcular için havaalanlarında kullanıma uygun tuvaletletler mevcuttur. 

- Bilgi almak istediğiniz bir konu olduğunda yetkili kişiden bilgi alın. Yetki sahibi olmayan personeller veya yolcular sizi yanlış bilgilendirebilir. 

 

İyi Uçuşlar... 

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..