Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

36 yaşında ve doktorum. Yaş olarak yolun yarısını geçtiğim iddia edilse de ve pek çok iş alanında 35 yıldan sonrasında bireyin tecrübe kazandığı ve emekli olabileceği düşünülse de ben hala hayat konusunda bir ilkokul çocuğunun tecrübesine sahip bir çocuk gibi hissediyorum. Yaşama dair her an yeni bir şeyler öğrensem de kısa s..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Kortizon bağımlılığı

Bazılarımız bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz. Kortizon, daha doğru bir terminoloji ile kortikosteroidler bağımlılık yapmaz. Her kes istediğini düşünmekte özgürdür, ancak bilimsel bir konuda kamuoyu araştırması ile vardığınız sonuçları gerçek gibi yazmanızı sorumsuz bir davranış olarak değerlendiriyorum. Lütfen uzmanı olmadığınız ve bilginizin olmadığı bir konuda insanları yanlış yönlendirmeyiniz. Bu ilaçlar romatizma, allerji gibi hastalıklarda sıklıkla kullanıldığı gibi beyin damarlarının iltihabi hastalıkları (vaskülit), beyin ödemi gibi durumlarda da sıklıkla kullanılmaktadır. Kortikosteroid tedavisine başlandıktan sonra hastalık nüksü olmaması ve ilacın uzun süreli kullanımında steroid üretme fonksiyonları geçici olarak azalan böbreküstü bezlerinin toparlanabilmesi içi ialcın aniden kesilmemesi, tedrici olarak dozun azaltılarak kesilmesi gereklidir.

02 Nisan 2011 09:16
Fenerbahçe Trabzonspor'a neden gol atamadı?

Takımların maç başına gol ortalamalarını ligdeki maç başına gol ortalamaları ile karşılaştırıyorsunuz. Sadece Chelsea değil tüm ligler için. 100 gol üstü atan Chelsea sanki lig takımlarının gol ortalaması altında kalıyor gibi görünüyor. Hesap hatası şu. Ligdeki maç başına ortalama gol hesabını yaparken maçı yapan 2 takım var. Söylediğini 2,8 vb. iki takımın yaptığı maçların ortalaması. Bunu tek başına bir takımını ortalaması ile karşılaştırmanız yanlış. Premier ligde tüm takımları gol ortalamalarını tek tek hesaplarsanız göreceksiniz ki Chelsea 1. sırada. Çünkü ligin en fazla gol atan takımı, nasıl olur da ligini ortalaması altında kalabilir??

21 Mayıs 2010 10:45
Fenerbahçe Trabzonspor'a neden gol atamadı?

Ligde maç başına ortalam 2,8 , Chelsea ortalaması 2,7 derken yanlış hesap yapıyorsunuz. Çünkü biri maç başına ortalama, diğeri takımın maç başına ortalaması. Bir maçı 2 takım oynadığına göre hesabınız doğru değil

20 Mayıs 2010 09:22
 
Toplam blog
: 14
: 894
Kayıt tarihi
: 22.04.10