Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '11

 
Kategori
Futurizm
 

UFO'lar, Nikola Tesla ve Küresel Tezgâhtarlar (6)

UFO'lar, Nikola Tesla ve Küresel Tezgâhtarlar (6)
 

Net'ten kolaj...


1856'da Hırvatistan'da doğdu. Babası bir Sırp rahipti. Annesi okur-yazar değildi; ama pratik pek çok ev gereçlerinin mucidiydi. Hiç evlenmedi. Bekâr ve aseksüel yaşamanın bilimsel çalışmalarına ve kişisel yeteneklerine yardımcı olduğunu düşünüyordu.

Nikola Tesla, hayatının son yıllarını alacaklılardan kaçarak geçirdi ve 7 Ocak 1943 tarihinde 86 yaşındayken New Yorker Oteli'nin bir odasında kalp yetmezliğinden öldü Amerikan vatandaşı bir elektrik mühendisi ve mucit fizikçi olarak. Pentagon'daki askerî yöneticiler Tesla'nın özel kasasına hemen el koydular ve içindeki evrakların, çizimlerin, bilgilerin ne olduğuna dair herhangi bir bilgiyi de bugüne dek dışarıya sızdırmadılar.

Ampulün mucidi Thomas Edison’dan çok daha yaratıcıydı. Öldüğü gün patentleri kendisine ait tam 700 buluşu vardı. Edison'a fikirler verdi, ondan fikirler aldı. 1912 yılında Nikola Tesla ve Thomas Edison'un 40 bin dolarlık Nobel Ödülü'nü paylaşmaya seçildikleri açıklandı. Tesla bu ödülü reddetti; çünkü Edison'un sonuçlandırmasını istediği bir projeyi bitirdiğinde ödenmesi gereken ücret ödenmediği için, Edison’dan -deyim yerindeyse- kazık yediğinden, onunla ortak çalışmayı, hatta ortak ödüller almayı dahi reddetmeyi seçmişti.

Daha genç bir delikanlıyken, "Bir gün Niagara Şelalesi'ni elektrik elde etmek için kullanacağım!" diyerek, kendisini dinleyenleri hayrete düşürmüştü; ama dediğini yaptı ve hidroelektrik santrallerini projelendirdi. Floresan lamba, neon ışıkları, hızölçer, otomobillerdeki ateşleme sistemi, elektron mikroskobu, mikrodalga fırın, uzaktan kumanda, dünya ölçeğinde kablosuz haberleşme, kozmik ses dalgalarının kaydı, uzayda ve zamanda yolculuk gibi buluşlar yaptı. Ayrıca, radarlar, tribünler, radyo, MR (MRI) cihazı, robot teknolojisi, deprem makinesi ve lazer ışınları teknolojilerine onun kuramları esin verdi.

Bir sabah, mekanik ve fiziksel titreşimlerle deney yaparken, laboratuvarının etrafında gerçek bir depreme neden oldu. Binanın doğal rezonans/tınlaşım frekansına yaklaşan Tesla'nın mekanik osilatörü, eski binayı şiddetle sarstı! Bir sokak ilerideki polis karakolundaki eşyalar dahi esrarengiz bir biçimde dans etmeye başladı! Böylece, Tesla, rezonans ve vibrasyon kuramlarına ait matematiksel formüllerin doğruluğunu kanıtlamış oldu.

İlk insan yapımı şimşeği oluşturdu. Bir direğin tepesindeki 1 metre çaplı bakır küreden, 30 metre uzunluğunda, kulakları sağır edecek kadar şiddetli şimşekler çaktırdı. Enerjiyi 40 km mesafeye kablosuz iletebilinceye dek deneylerini inatla ve azimle sürdürdü. 40 km uzaklıkta, toplam 10 kilovatlık 200 adet ampulü yakmayı başardı!

Nicola Tesla günümüzden tam 110 sene önce, atmosfer tabakaları ve özellikle iyonosfer ile ilgili çok fazla araştırma ve deney yaptı. Sonunda, dünyadaki ilk radyo yayın ve kablosuz elektrik taşıma merkezi olan Long Island'daki Wardenclyffe Kulesi’ni inşa etti 1905 yılında.

20. yüzyıla damgasını vuran Tesla'nın deneysel çalışmalarına göre elektromanyetik dalgalar ile enerji transferi mümkündür. Bu dalgalar aynı zamanda çeşitli iklim değişiklikleri ve depremler de meydana getirebilirler.

Günümüzde yaşanan sıradışı pek çok “doğal” olayın arkasında Tesla’nın gizli tutulmuş buluşlarının olup olmadığını sorgulamak gerekir. Elektrik alanında bu kadar otorite bir mucidin günümüzde çok az tanınmasının nedeni tanınmamasını isteyen birilerinin varlığına kanıt değil midir? (Dikkatinizi çekerim 106 yıl önce geliştirilmiş bir teknolojiden söz ediyoruz. Kablosuz telefon veya modem değil, kablosuz elektrik bu! Bunun varlığını dünyada kaç kişi biliyor? Dahası, bu teknolojinin nerede ve nasıl kullanıldığını hiçbirimiz bilmiyor, bilemiyoruz!)

1997 yılındaki ABD Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri olan William Cohen, 28 Nisan 1997 tarihinde Georgia Üniversitesi'nde "Terörizm, Kitle İmha Silahları ve ABD Stratejisi" üzerine verdiği konferansta aynen şu ifadeyi kullanmıştır:“... Bazılarının; elektromanyetik dalgalar yolu ile iklimleri değiştirme, depremler yaratabilme, volkanları harekete geçirebilme vs. yeteneğine sahip silahlar geliştirdiğini biliyoruz..."

Eğer CIA-Pentagon eşbaşkanlığı, Nicola Tesla'nın bütün formüllerini ve çalışmalarını halka açıklasaydı; o zaman belki de Gölcük Depremi, onca yaşamı yok eden tsunamiler, yaşadığımız anî iklim değişiklikleri ve buna benzer pek çok olay açıklanabilir; bu doğal görünen olayların arkasında kimlerin olduğunu öğrenilebilir, en önemlisi de böylesi gizli teknolojileri kullanan tezgâhtarlar bunları kendi yararları doğrultusunda değil, insanlığın yararına kullanmaya mecbur kalırlardı. (Kuş gribinin, tüm dünyaya aşı satmak amacıyla dünyaya pompalandığını öğrendikten ve şimdi Tesla’nın buluşlarının farkında vardıktan sonra ben artık küresel ısınma, ozon tabakasının delinmiş olması, permafrost ve deniz sularının yükseleceği gibi masallara inanmamayı tercih ediyorum!)

Gökkuşağı Projesi (Rainbow Project): 28 Ekim 1943 yılında Amerikan donanmasının Pensilvanya’daki Filadelfiya kent limanında yaptığı deneydir. İddiaya göre donanmaya ait DE 173 tipi bir destroyer olan 1240 tonluk USS Eldridge gemisi birkaç dakika içerisinde 600 kilometreden daha fazla bir uzaklığa gidip gelmiştir. Amerikan donanması böyle bir deneyin kayıtlarda yazılı olmadığını belirtmiştir. (Zaten kim kayda geçer ki böyle bir deneyi?!) Kaldı ki, Al Bielek dışında, deneye katılan veya görgü tanığı olan subayların tümü bunu yalanlamış, hikâyenin bir aldatmaca olduğunu söylemişlerdir.

Bu deney, 1984 yılında beyaz perdeye aktarılana kadar ciddiye alınmamıştı. Ancak o tarihten bugüne kadar resmi makamlarca yalanlandı aynen UFO görüntülerinin de sürekli yalanlanıp hasıraltı edildikleri gibi. (Benim sürekli olarak UFO görüntülerinin doğru olduğunu; fakat bunların uzaylı değil, CIA ve KGB’nin uzay araçları olduğunu söylememin nedeni de budur. Ruslar aynı deneyi Hazar Denizi üzerinde denemiş; ama gemiyi uçuramamışlardı. Bakınız: The Missing Secrets of Nikola Tesla = Kayıp Yıldırım: Nikola Tesla'nın Aranan Sırları. Aynı yıllarda Atom Bombası’nı icat eden başka bir ekip de Manhatton Projesi’nde çalışıyordu!)

UFO efsanesinin açılışını önce Almanların 1942 yılında uzaya fırlattıkları V-2 füzesi yaptı. Sonra KGB’ye bağlı Sovyet Teknoloji Enstitüsü geliştirdi roket hızlı uzay araçları fikrini, ardından CIA’nın teknoloji kanadı ve NASA tarafından geliştirilmiş disk biçimindeki ve yıldırım hızıyla hareket edebilen uçaklar projesine, yani UFO’ya dönüştü bu teknoloji. (Burada hemen yine tekrarlamak isterim: ileri derecede İngilizce bilmeyenler ve Gogıl Amca’ya doğru soruyu soramayanlar, bu alanda süregiden gizli çalışmaların şifrelerini çözemezler!)

Okunacak o kadar kaynak var ki; şuralara bakabilirsiniz: UFO inşa edip 1947’de çöle düşürenlerin sözde UFO avcılığı yaptığı proje: 1,

Ve bu: 2 ,

Ve bu: 3,

Bu da onların sözcüleri: 4,

Buna ne dersiniz; uzaya ABD’den önce çıkan Ruslar mı yaptı acaba o zaman adına Hayalet Roket (Ghost Rocket) denen UFO’ları? 5 .

Dip not: Gelecek blogda “Küresel Tezgâhtarlar”ın sinsi oyunlarından bir başkasını, Zihin Kontrol Sistemleri'ni yazmayı umuyorum...

.

Günün sorusu: 17 Ağustos 1999 günü binlerce insanımızın yaşamını yitirmesine neden olan ve ülkemizi yasa boğan Gölcük Depremi sonrasında basındaki HAARP'la ilgili haberleri anımsayanınız var mı? Depremden önce kıyıya çıkan birkaç yabancı askerin, deprem sırasında alelacele ufak bir denizaltı ile kaçtıkları söylentileri dolaşmıştı internette! Kimdi bunlar, neydi HAARP?

.

Günün sözü: “Şans, hazırlıklı zekâlara her zaman yardım eder.”

 
Toplam blog
: 147
: 2923
Kayıt tarihi
: 05.05.07
 
 

İngilizce öğretmeniyim, çevirmenim, dilmaçım, araştırmacıyım. / Beş kitabım var: Beynin Kimliği, ..