Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '16

 
Kategori
Siyaset
 

Ufukta görünen ne?

Ufukta görünen ne?
 

Dün, "Esat'ı devirmek için Suriye'ye girdik!" diyorduk, bugün Moskova'da düzenlenen Türkiye Rusya İran üçlü zirve toplantısından çıkan "Suriye Arap Cumhuriyeti'nin egemenliğine bağımsızlığına birliğine ve toprak bütünlüğüne saygılarını ifade ederler" maddesine imza attık.

Yani Suriye'ye Esat'ı devirmeye falan girmiş değiliz.

Suriye'de IŞİD terör örgütü tarafından askerlerimiz şehit ediliyor! Olan budur!

Amerika ondört yıl önce mevcut iktidarı hayata geçirmek adına neden destek verdi? Neden bugünkü dindar muhafazakar cemaat içerikli oluşumun sağlanmasına kapı araladı dersiniz?

Tek kelimeyle sorunun cevabı; -"Bugünler için!"

Amerika'nın asıl meselesi mevcut iktidarla Ortadoğu coğrafyasını yeniden yapılandırmaktır. Rusya ile birlikte partnerliğe soyunmanın hedefi bu sonuca varmak içindir.

Peki, Suriye'ye daha çok asker gönderme durumu ortaya çıkarsa ve olası daha büyük çatışmalarda IŞİD tarafından askerlerimizin çok sayıda şehit düşmesi (elbette istediğimiz şey olamaz) durumunda ne tavır takınacağız düşündünüz mü hiç?

Ortaya nasıl bir tablo çıkar dersiniz o zaman?

Milliyetçi muhafazakar gürüh ne der bu acı durum karşısında?

Sevinecek değildir heralde. Tavır koyacaktır hükümete.

Tabiki Amerika bunun hesabını önceden yapmış olmalı. Öngörülerini ve doğuracak sonuçlarını hatta sonuç sonrası izlemesi gereken yeni stratejilerini de belirlemiştir, Rusya ile birlikte tabi.

Ne mi olur?

Ülkemizin gidişatı değişir.

Değişmeli de.

Bi kere Başkanlık sistemi de gündemden çıkarılabilir..

Daha güvenilir ortam için, daha birbiriyle tartışabilen, daha az ötekileştiren hatta hiç ötekileştirmeyen, daha bilgiye dayalı, daha birbirini seven, daha hoşgörü sahibi, daha nefret kin öfke duygularına sahip olmayan toplum için yeni bir oluşum mutlaka ve mutlaka gerekli olduğunu düşünüyorum.

Dünya ekonomisini elinde barındıran emperyal güçler de böyle bir oluşumun kaçınılmaz olduğunu çoktan öngörmüşlerdir, aksi halde Büyük Ortadoğu Projesi'nin hayata geçirilmesi kolay olmayacaktır kanısındayım.

Bir taraftan BOP çalışmaları sürdürülürken ve Ortadoğu coğrafyası yeniden dizayn edilirken, örnek durumunda olan Türkiye'nin ekonomi lokomotifinin düzeyli ve düzenli işlemesi gerekir.

Bu iktidarın ondört yıl boyunca yapmış olduğu altyapı çalışmalarını asla inkar edemeyiz. Her biri takdire şayan hizmetlerdir.

Şunu da söyleyelim, yanlışlıkla ondört yıl CHP iktidarı ile yönetilmiş olsa ülke, üzülerek söylemeliyim ki kendi parti içindeki iç çatışmaları yüzünden ülkede tek bir çivi bile çakan olmazdı. Bu da bir gerçek.

O halde yeni oluşum kendiliğinden ortaya çıkacaktır.

Ya yeni bir parti kurularak veya bir partiyi farklı bir şekilde yapılandırıp güçlendirerek.

Elbette ki bizim istememizle değil Amerika'nın kendi isteği doğrultusunda olacaktır.

Ufukta görünen o!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..