Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

Ufukta yangın görünüyor!

Ufukta yangın görünüyor!
 

Görsel internetten alınmıştır.


 

Geçtiğimiz günlerde yine içimiz yandı. Terörün kanlı yüzü yansıdı televizyon ekranlarına. Suçsuz, günahsız bir insanı hedef almıştı yine terör.

Terör elbette özünde şiddet içerir. Amacı toplumu yıldırmak, korkutmak, sindirmektir kendi idealleri doğrultusunda.

Kendi düşünce kalıpları dışındaki düşünceleri yok sayar ve bu doğrultuda insan hayatını da yok etmekten çekinmez, yok edicidir.

Kendilerince özgürlük felsefesi yaparlar ama farklı düşüncedeki insanların özgürlüklerinin de korunması gerektiğini düşünmezler. Önemli olan kendi düşünceleridir.

Yıllardır ülkemiz terör belasından çok çekti ve hala da çekiyor.

Neden terör bitmiyor diye düşünürken geriye bakmakta fayda var.

Dünyanın tüm kaynaklarının kendi hakkı olduğuna inanan emperyalist ülkelerin ülkemiz üzerinde olan emellerini bilmemek mümkün değil.

Tarihte sürekli çeşitli isyanlarla, ya da sağ sol çatışmaları, mezhep ve etnik kimlik çatışmalarıyla ülkemizi zayıf düşürme gayretleri hiç ara vermeden istikrarlı bir şekilde devam etmekte.

Arap Baharıyla yapılan Orta Doğu ayar çalışmaları şimdi ülkemizde yapılmak isteniyor.

Buna çanak tutan siyasilerimiz mutlaka vardır bilerek ya da bilmeyerek. Bazıları kişisel ikbal peşinde koşarken, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yok olma tehlikesinin arttığını bilmeli ve görmelidir.

Terörle mücadele etmek başka, terörle mücadele ederken masum halkın özgürlüklerinin kısıtlanması başka.

Demokrasi varsa bu ülkede ve hedeflenen gerçekten ileri demokrasi ise, halkın özgürlüklerine fazla dokunmadan mücadele yapılmalıdır.

Geçmişte sıkıyönetimlerin, olağanüstü hallerin sıkıntılarını hep beraber yaşadık.

Bu nedenle güvenlik güçlerinin terörle mücadele ederken insan haklarına ve hukuka aykırı davranmaması gerektiği idealini korumasıdır. Bunu yaparken de kendisine yasaların tanımış olduğu yetkiyi kullanmaktan da imtina etmemelidir.

Güvenlik güçlerinin işi çok zordur ve her geçen gün de daha zor olacaktır. Neticede emri siyasilerden almaktadır. Siyasilerimiz de şapkayı önlerine alıp şöyle bir düşünmelidirler;

“Bu topluma neler oluyor, neden insanlar güven bunalımı yaşıyor, neden bu insanlar agresifleşti, bu insanlar gerçekte ne istiyor?” diye…

Tabii gerçekte arzu ettikleri vatandaşa hizmet ise…

Gözlerinizi açın, ufukta yangın görünüyor…02 Nisan 2015

 

 

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..