Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '07

 
Kategori
Kültürler
 

Ülke ülke cinsellik kuralları...

Ülke ülke cinsellik kuralları...
 

Dilimize; yeni giren yabancı kelimelerden, hep şikayet etmişizdir ara ara... Bunlardan bir tanesi daha, sıklıkla kullanılmakta. '' Global '' aslen Fransızca kökenli olup, '' küresel yada Toptan '' anlamına gelmekte... Bunu ifade ettiğimiz yerlerin başında gelen ise, ''Dünya küresi''. Yani; ''Global toplum'' kelimesini kullanırken aslında, Küresel toplum, dünya toplumu manalarına getiriyoruz durumu... Bunun peşisıra '' Globalleşme '' (Küreselleşme) diye bir terim daha var. Bu da, dünyalılaşma gibi bir anlama geliyor bize göre... Nasıl bir dünyalılaşma? orası tartışılır.

Efendim konumuz Global yada Globalleşme değil. Bu Globalin üzerine serpiştirilmiş olan ülkeler var ya? yani Globali meydana getiren ülkeler işte; onlardan bazılarının, kültürel zenginlikleri olarak kabul edilmiş olan değer yargılarından. Nedir bu değer yargıları? Dilleri, Dinleri, Toplum yaşamları veya cinsellik kuralları... bunlardan bahsetmek istiyorum.

Hürriyet Gazetesinde yayınlanmış olan bir yazıdan yola çıkarak, buraya taşımaya karar verdiğim bir takım, komik toplum kuralları veya cinsellik kuralları diyebiliriz...

''Güney Afrika Cumhuriyetinin; Johannesburg kentinde bir kadın, her sevişme için eşinden para isteğinde bulunabiliyormuş..! '' Şimdi bu da, toplum kuralımıdır diye insanın sorası geliyor? Ama Öyleymiş baksanıza, kadın kocasına; - Herif heriif bu işler bedavaya olmaz öyle ona göre haaa..! diyorsa şayet, bu nasıl bir evliliktir böyle? Demekki para, heryerde insanı kendisine esir edebiliyormuş bunu anlamış olduk böylece...

''Norveç'te plaj görevlileri; çıplak olarak güneşlenen kadınları, siyah plastik torbalarla poşetleyerek plajdan çıkartıyorlarmış..! '' Şimdi bu olay bize; bizim yasalarımızdan birisini hatırlatıyor, hani hala oldu devam etmekte olan bir uygulama vardır? '' Küçükleri zararlı yayınlardan korumak için, müstehçen içerikli dergilerin siyah poşetler içerisinde satılmasını isteyen yasa...'' işte o yasayı biz galiba Norveç'ten ithal etmişiz... Helal olsun adamlara, ama onların kullandıkları poşetler Battal boyda galiba ???

''Tazmanya ve Avustralya'nın Gipssland bölgesinde yeni evli çiftler, gerdeğe ilk olarak, evlilik töreninin ortasında yere serdikleri bir hasır üzerinde ve bütün konukların gözleri önünde giriyorlarmış..! '' Bu kadarına da YUH yani denir herhalde? Hatta O-HAAAA bile diyebiliriz... Ama onların adetlerinde böyle bir uygulama varmış baksanıza? - Eveeet sevgili konuklarımız; bizim bu mutlu anımızda bizleri yalnız bırakmayıp, düğün törenimize teşrif etmekle bizleri ne kadar mes-ut ve bahtiyar ettiğinizi bilemezsiniz ve şimdi burada, siz değerli konukların önünde biz bir halvet olalım ve düğünümüzü bitirelim artık... şimdiden hepinize geldiğiniz için teşekkür ederiz...! olabilir mi böyle bir şey yau? oralarda oluyormuş töbe töbeee...

''Endonezya'da masturbasyon yapan kişiye cezası, kesinlikle başının kesilmesi olarak veriliyormuş..! '' Yok daha neler... Yahu kardeşim bu Endonezyalılarda kişi hak ve özgürlükleri diye bir şey yok muymuş??? Adam, evinde ve belkide o fiili işlemesi için geçerli bir sebebi vardır yada porno film falan izlemiştir olamaz mı? sen adamın evinin içini gözetliyorsun olacak iş değil... Biri Bizi Gözetliyor hesabı, başka nasıl o adamın masturbasyon yaptığını bilecek ki? Ama bu şahıs Teşhirci falan ise o zaman salaktır, kesin kafasını olsun bitsin... Allahallah...

''Tayvan yasalarına göre; damadın akrabası ya da arkadaşlarından birisi, gelinin bekaretini alarak damadı, bu sıkıcı ve istenmeyen görevden kurtarıyor(muş..')..! '' Bu daha geniş kapsamlı bir durummuş..! Hemide bayağı bir geniş.!!! - Yauuv kanki, bizi everdiler bizimkiler biliyon mu? abiii, tamam evlilik güzel bir durum akabinde ama şu gerdek mevzuu beni biraz boğuyor baba beea, anlıyomusun? gel sen şu işi benim yerime hallediver bee? hadee kanki bende sen evlendiğin zaman seninkini hallederim tamam mı?... Vaoooov buraya yazması bile insanı geriyor ki, başka söz bulamıyorum...!

''Hindistan'daki yasa, sıradan ev işlerini yapan kadınlara, evdeki evlenmemiş genç delikanlıların cinsel gereksinmelerini giderme görevinide veriyormuş..! '' Tam bir '' Eğreti gelin'' durumu Hindistan'da varmış ve yasalarla destekleniyormuş baksanıza ? - Heyy temizlikçi ablaa, şu bizim kristal vazoların tozunu aldıktan sonra biraz benim odanın tozunuda alsan diyodum hanii? bu arada belki benimde '' Tozumu '' alırsın hee? fazla söze gerek yok...!

''Guam'da erkekler için değişik bir meslek var. Bu mesleği yapan erkekler, şehir şehir gezerek bakire kızlarla para karşılığında ilişkiye girer ve bekaretlerini bozarlar. Bunun nedeni ise; Guam yasalarına göre bakirelerin evlenmesinin kesinlikle yasaklanmış olması(ymış)..! '' Böyle bir mesleğin varlığından Global olan erkeklerin haberi varmı acep ? Kim böyle bir mesleği icra etmek istemezki ? diye sormadan geçemiyeceğiz. - Hadeee bekaret bozucu geldi hanııım, itina ile yapılır...beğenmezseniz para vermeyin hanııım...! Böyle sokak sokak dolaşan ve hatta bu tarzda sanki '' Batatiiiz, suvaaaan, batılcaaan, domatiiizci geldiii hanıııım...'' şeklinde Zerzevatçı adamlar varmış demek ki..!

Kültür heryerde kültür. Ama böyle kültürlerden haberdar olunca, insan kendi kültürünün değerini daha bir çok anlıyor sevgili dostlar... Kültürü Mantar'da aramayalım ve kendi kültürümüzle gurur duymaya devam edelim.

Sağlıcakla kalın...

 
Toplam blog
: 122
: 2970
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

Ankara Doğumluyum... Yazı yazmayı, çizmeyi, okumayı, izlemeyi, dinlemeyi, vb...vb... seviyorum. Bodr..