Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '08

 
Kategori
Oyunlar
 

Ultima Online (2)

Ultima Online (2)
 

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=124599

Konuğum Ali Arkun'la röportajımız devam ediyor.

Sevgili Ali, Minatourlar nasıl yaratıklar?

Minatour'lar yarı insan yarı hayvan olan yaratıklardır. Vücüt kısmı insanı andırır yüz kısmı ise bir boğayı andırır.

Minatourlar haricinden başka yaratıklar var mı?

Minatour'lar haricinde Kraken adı verilen güçlü bir yaratık oyunun orjinalinde mevcuttur. Bu yaratıkta yine Lord Of the Rings filminde mevcuttur.

Deniz'in derinliklerinde yaşayan Kraken bir bitkiyi andırır. Krakenler deniz yaşayan güçlü ve sarmaşığı andıran bir yaratık diyebiliriz.

Esasında Ultima Online kendini güncellemeye devam etmiştir. En son Kingdom Reborn serisi çıkmıstır.

Fakat Kingdom Reborn şuanda tercih edilmemektedir. Bizler Mondian's Legancy'i tercih ettik.

Minax hikayesinin esin kaynağı ne?

Mondain' den esinlenmiştir. Mondain's Legancy de farklı bir çok yaratıklar mevcuttur.

Fakat bu versiyon’daki yaratıkları aktif edersek eger bir önceki sürümde kullanan yani Age Of Shadows serisini kullanalar bu yaratıkları göremeyecekleri için biz grafik anlamında Mondain'i tercih ettik. Minatour ve Lord Spider gibi yaratıkları dosyalarımız içersinde entegre etmeyi tercih ettik.

Minax’ın kendine özgü hikayesi var mı?

Minax, ikinci Ultima Online oyununun ve kötü adamların hayali kötü kalpli büyücü kadınıdır. Avatar Minax’in kölelerini ve neticede onu öldürür.

Gençliğinde gösterdiği sihirsel potansiyel, onu karanlık büyücü Mondain tarafından yanına çırak olarak almasını sağlamıştır. Genç büyücü kadın, daha sonrasında Mondain’e aşık olur. Stranger onun aşkını öldürürken, Minax Stranger’in elinden kaçmayı başarmıştır ve bundan sonra saklaır. Yaşından dolayi onu küçümsüyorlardı. Ama o askının ve aynı zamanda öğretmeninin ölümünden dolayi bir hayli kızgındı. İntikam ateşi onun kalbinin karanlık kısmında yer edindi. Minax'ın sihir yeteneği ve kin kapasitesi Mondain’den daha fazla olduğu için, Minax dünyanın kötü ruhlarını ele geçirmek istedi.

10 yıl sonra Minax şimdi daha yaşlı ve daha güçlüydü, Mondain'in hiç olmadığı kadar. Minax hala sevgilisinin ölümünü gerçekleştiren Stranger'dan intikam alma peşindedir. Yaptığı araştırmalardan ve uzun uğraştan sonra Stranger’in memleketini öğrenir.Onun “felaket memleketi”’ni yok etmek için, boyutsal ve zaman geçidi kullanarak Başlangıç Zamanındaki, Efsaneler Zamanını harekete geçirir.

Bu zamandan sonra Minax istediğine istediği gibi saldırabilecek ve Mondain gibi ölme şansı olmayacaktı çünkü Başlangıç Zamanından önceye ışınlanmak imkansızdı. Stranger'ın, onun planlarını bozmayacak olmasından emin olmak için, Minax onun memleketini yani Dünyayı ele geçirdi. Ordayken, karanlık güçlerini kullanarak zamanın yapısını rahatsız ederek gezegeni yok etti. Stranger’in ölümünden sonra Sosaria'yı ele geçirmek daha kolay olacaktı. Mondain’in ölümünden 20 yıl sonra Minax Sosaria'yı , Karanliklar Birliği ile ele geçirdi.

Bir ara Minax, Mondain için bir aşk şiiri yazdı. Bu şiir Monk Isle'daki kütüphanede bulunabilir. Eğer bu şiir Mondain zamanında yazılsaydı bilinmezdi.

Lord British Minax’ın şeytani planlarını yok etmek için bir Kahraman çağırdı. Minax'in dünyayı yok etmesi sırasında Dünyadan zar zor kaçan Stranger, Kralın bu cağrısına karşılık verdi. Minax’in kalesi(Shadowguard)’a ulaşmak için zaman geçitleri kullanılırdı.(Moongate). O zaman geçitlerinden geçilse bile, içerideki güç alanlarını geçmek için sihirli bir yüzüğe ihtiyaç vardı. Minax’ın acımasız birliğine karşı açılan savaş çok uzun ve zor geçti ama zamanla bir kahraman kötü büyücüyü takip etmeyi başardı ve onu Enilno denen kılıç ile oldürdü.

Minax’ın Shadowguard'da gerçekleşen ölümü sayesinde kötü enerji yok oldu ve Sosaria’nın diyarları tekrar değişti ve iki ayrı kıtaya ayrıldı: Doğru dürüst Sosaria ve Ambrosia. Bu arada kimseden habersiz, Mondain ve Minax dünyaya yeni kuşaklar(evlatlar) getirmişti, Exodus, bilinmeyen bir varlık, ne bir insan, ne de bir makina...

Bunun dışında başka yaratıklar var mı?

Elemental yaratıklarda mevcuttur. Elementaller doğanın 4 önemli meteryalinden meydana gelmiştir. Ateş Su Toprak ve Hava . Tahta değil =))

Ateş'ten yaratılanlara Fire Elemental

Su dan yaratılanlara Water Elemental

Toprak'tan yaratılanlara Earth Elemental

ve Havadan yaratılanlara Air Elemental adı verilir.

Elemental'lara mevcuttaki elementler haricinde eklenen yaratıklarda vardır.

Onlar neler?

Bunlar ;

Poison Elemental Efreet Snow Elemental ve Earth Elemental soyundan gelen yaratıklardır.

Poison elemental zehirden yaratılmış bir toksin bulutudur.

Saldırdığı ve yakaladığı kişiyi zehirleme özelliğine sahiptir. 2 veya 3 vuruşta oyundaki karakterinizi öldürebilir.

Tabi bu oyuncunun üzerindeki zırhına bağlı olan bir şeydir.

Efreet ise Air Elemental soyundan gelen bir cindir.

Kötü cin diyebiliriz.

Kendisinin oyun içersinde bir çok oyuncunun kullanabildiği büyüleri kullanma gücüne sahiptir.

Örneğin deprem büyüsü ve yıldırım büyüsüdür.

Snow Elemental ise adında da anlaşılabileceği gibi Soğuk bölgelerde yer almaktadır.

Haritanın bazı kısımları ( Wastelands) karlık bölgelerdir.

Bu yaratıklara burada rastlayabilirsiniz.

Bu yaratığın özelliği nedir?

Bu yaratığın ise Air Elemental'e yatkın büyü özellikleri vardır.Yani havayı kontrol eden büyülerdir. Mesela Lighting adı verilen yıldırım büyüsü.

Earth Elemental soyundan gelenler dediklerimiz ise Madencilerin topraktan çıkarmış oldukları özel madenleri aynı zamanda yaratık olarak kullanmayı tercih ettik.

Bunlar neler?

Copper, Agapite ,Gold ,Shadow, Verite, Valorite ve Mythril'dir. Bunlar aynı zamanda oyuncuların giyebildikleri zırh çeşitleridir.

Bu zırhı kimler giyebiliyor?

Bu zırhları sadece Warrior yani savaşçı olanlar giyebilirler.

Ağır olduklarından dolayı bir büyücü bu zırhları giyerek savaşamaz yani büyü atma özelliğini kaybeder.

http://www.minax.gen.tr/

Devam edecek...

http://www.esmakahraman.com/ultima-online-2/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..