Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

26 Nisan '10

 
Kategori
Spor
 

Uluslararası Engelliler Golf Şampiyonu:Mehmet Kazan

Uluslararası Engelliler Golf Şampiyonu:Mehmet Kazan
 

Uluslararası Engelliler Golf Şampiyonu:Mehmet Kazan


Uluslararası Engelliler Golf Şampiyonu Türkiye'den!

1.Türkiye Uluslararası Engelliler Açık Golf Şampiyonası sona erdi. D kategorisinde birinciliği İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'den Mehmet Kazan aldı.

Türkiye Golf Federasyonu,Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ve Avrupa Engelliler Golf Birliği´nin ortaklaşa düzenledikleri 1.Türkiye Uluslararası Engelliler Açık Golf Şampiyonasında 11 farklı Avrupa ülkesinden 33 golfçü kıyasıya mücadele etti.

Şampiyona Silivri Klasis Golf Kulüp´te gerçekleştirildi.


İngiltere´den Mick Horsley gross toplamda 158 vuruş ile Şampiyon oldu. İkinciliği toplam 167 vuruşla İsveçli Kim Holm alırken, üçüncülüğü ise Güney Afrika´dan Chris Wood toplamda 171 vuruş ile aldı.


Handikaplara göre dört kategoride oynanan şampiyonada A kategorisinde toplamda net 146 ile İngiliz Mick Horsley birinci, İsveçli Kim Holm toplamda net 157 ile ikinci, üçüncü ise Hollandalı Hans Van Elven toplamda net 161 ile şampiyonayı tamamladı.

B kategorisinde Güney Afrikalı Chris Wood toplamda net 135 ile birinci, Alman Marie Luise Deubl toplamda net 144 ile ikinci olurken Güney Afrika´dan Eugene Vorster toplamda net 156 ile üçüncü oldu.

C kategorisinde İngiliz Richard Saunders gross 65 puanla lider, İngiliz Michael Richard toplamda 51 puanla ikinci, üçüncülüğü ise toplamda 46 puanla Johannes Sııkonen aldı.


D kategorinde ise Türk milli takımından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç ve Peyzaj A.Ş. personeli, Mehmet Kazan toplamda 51 puanla lider olurken, ikinci sırada Hollandalı Dennis Van Der Zeijde 51 puanla ikinci, toplamda 46 puanla İtalyan Alberto Terren üçüncü oldular.

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak´ın da katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde yaptığı konuşmasında Özak: "Bugün bir başarı öyküsüne tanık oluyoruz, sporun evrenselliği, kişiler arası ilişkilerin varlığı, irade ve gayretle herşeyi başarabileceğimizi görüyoruz. Bu şampiyonayı ülkemize getiren Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Sayın Ahmet Ağaoğlu, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer´e ve böyle başarılı sporcu yetiştiren kurumlarımıza teşekkürlerimi sunarım." dedi.

3 yıldan beri engelliler dalında golf sporuyla uğraşan Mehmet Kazan Şampiyona sonrası konuşmasında: "Engelli olmam spor yapmama engel teşkil etmedi. Çalışıp, mücadele ettim, antremanlara devam ettim ve bugünlere gelip başardım. Bu başarıyı elde etmemde benden desteğini esirgemeyen Golf Federasyonu Başkanına, Milli Paralimpik Komitesi Başkanına özellikle de İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. yöneticilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Sevgili Mehmet Kazan, azminizin ışığı hiç sönmesin.

''Melekler Yüreğinizden Öpsün''

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..