Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Umut Satıyorum Alan Var mı?

 

 

UMUT SATIYORUM ALAN VAR MI?

   Yanlış duymadın umut satıyorum, almak ister misin?

 

   Hem de bedava!

 

   Etrafına iyi bak umudunu kaybetmiş olabilirsin!

 

   Uzun zamandır beklediğin, yaptığın, karşılık görmek istediğin bir şeyler boşa gitmiş olabilir. Ya da çaresiz bir derdin olabilir, sevdiğinden, sevdiklerinden ayrılmış ve boşluğa düşmüş olabilirsin. Eşek gibi çalışıp terfi beklerken ne idüğü belirsiz biri dışarıdan gelip hayalini kurduğun yere pat diye oturmuş olabilir. Canından çok sevdiğin biri vefat etmiş, beraberinde seni de topağa götürmüş olabilir. Çevrende itilip kakılan, hor görülen, pısırık, korkak, aptal yerine konan biri olabilirsin. Ne yaparsan yap eniğinden cücüğüne kimseye yaranamayıp, dâhi bile olsan çok bilmiş, ukalâ damgası yiyebilirsin. Hayatın sana kazık attığını, kimsenin seni sevmediğini, alttan alttan kuyunu kazdıklarını düşünebilir, görebilirsin. Günün çoğunluğunda çalıştığın hâlde zar zor geçinip, nasipsiz biri olduğun konusunda karara varabilirsin. Usul usul heyecanla kurduğun hayallerin seni terk ediyor ya da terk etmiş olabilir. Her şeye inat çılgınca bir şeyler yapmaya kendini zorluyor ama beceremiyor olabilirsin. Hatta beynin, aklın, bedenin bile sana ayak uydurmuyor olabilir. Yazıyı binlerce cümleyle doldurabilirim, yazdıklarım harici sıkıntıların da olabilir. Neticede umutların, ümitlerin gitmiş, seni senle baş başa bırakmış ve ofların pofların arasına atmış olabilir. Çıkış yollarını kapatmış, seni derin bir mezara hapsetmiş olabilir yaşadıkların.

 

   Üzülme!

   Her zaman bir çıkış yolu vardır, bunu sana hatırlatacağım. Esas olarak seni sana hatırlatıp ne kadar güçlü ve her şeyi yapabilen, bütün sorunların üstesinden gelip, etrafında parmakla gösterilen, herkese yardım edebilecek ve çok zengin olabileceğini sana göstereceğim. Öncelikle yazıyı okumaya devam et.

 

   Her kim olursa olsun aklını kullandığı zaman bütün sorunların üstesinden gelebilir, dilediği her şeyi yapabilir.

 

   İnsan denilen varlık çok güçlüdür, çok akıllıdır. Bir dokunuşla bir gölü buharlaştırabilir, yüzlerce kilo ağırlığı kolayca kaldırabilir, karşısındaki kişiyi saniyeler içinde etkisi altına alabilir, nesneleri oynatabilir, hareket ettirip yerini değiştirebilir, kilometrelerce ötedeki biriyle zihinsel olarak iletişim kurabilir, yer çekimini etkisiz hâle getirip uçabilir… Kısacası gücünün farkına vardığı zaman her şeyi gerçekleştirebilir. Aklına gelen her şeyi!

  

   Şaka yapmıyorum!

 

   Tarih inanılmaz bilgilerle dolu, her türlü araştırılabilir. Binlerce kanıtı var.

   Mühim olan senin de gücünün farkına varman.

 

   Sen mükemmel birisin ve her güzel şeyi hak ediyorsun. Umutsuzluğun olabilir, yıkılmış, yerle yeksan olmuş olabilirsin. Sıyrıl artık karamsarlıkta boğulmaktan. Kabuk değiştir, kendine gel. Bu dünyada bir kez varsın ve zamanını üzüntüye teslim etme. Her sabah yeni bir umutla uyan, şu güzel dünyanın gerçek manada farkına var. Sakın, dünya yaşanılacak hâlde mi ki deme! Bu tür söylemler ve keşke gibi pişmanlıklar insanı buhrana sürükler, günlerini mahveder.

   Mükemmel bir insan olmak istiyor musun? Hangi konuda olursa olsun! Seçimini kendin yap. Basit bir reçete vereceğim ve sonucu garanti. Sadece gerçekleşme süresi sana bağlı olacak.

   İster yüzlerce kilo ağırlık kaldır ister zengin ol ister bilgin ister sevdiğin kişiyi kendine aşık et ister tüm dertlerini unut ister dilediğin işe yerleş… Dediğim gibi tercih sana kalmış, benden hayatını kurtaracak reçeteyi vermek.

   1) Her sabah kararlı bir şekilde yatağından kalk ve aynanın karşısına geç: En az 10 defa “ben bugün harika görünüyorum” de gözlerinin içine bakarak. Tek cümleyle kalma devam et: “Bugünümün çok iyi geçmesini istiyorum ve iyi geçmesi için elimden gelen gayreti göstereceğim” de. Başlangıç olarak insanın önce kendini iyi hissetmesi gerek. Buradaki asıl mesajım senin pozitif enerji, müspet güçle dolman. Güne güzel başlamanın ardından yatağa girene dek gülümsemeni eksik etme. Gülmek mutluluk homonu salgılamanı sağlayacak ve kararlı adımlarında sana yardımcı olacak.

   Eğer bir hastalığın varsa; “ben seni istemiyorum, vücudumdan seni uzaklaştırıyorum, ben şifayı kendime çekiyorum, bundan sonra sağlıklı olacağım, negatif enerjiyi atıyorum, pozitif enerjiyi kendime çekiyorum” de. İsteğimize göre söylemleri çoğaltabiliriz.

   Belirli bir zaman geçip olumsuz hâlini attıktan sonra ikinci adıma geçebilirsin.

   2) Bedenin ve aklın artık senin istediğin şekle geldiyse daha fazlasını iste ve yapmaya başla. Hayatta ne yapmak istiyorsan aynanın karşısına geç defalarca tekrarla. Unutma beynin duyduğu her şeye inanan bir noktası var, doğru, yanlış hiç fark etmez duyduğu her şeye inanır. Esasen düzgün kullanırsan bu bir faydadır senin için. Ne kadar çok o bölgeye mesaj verirsen inanır ve olması için tüm gücünü kullanır. Sabahtan akşama kadar cümlelerini sesli şekilde tekrar et, ayna bulursan ayna karşısında, bulamazsan ayna olmadan.

   İki adımı başarılı şekilde uyguladığına karar verdikten sonra üçüncü aşamaya geçebilirsin.

   3) İsteklerine bilgi ve araştırmayı ekleyeceksin. Bu aşamayı başlangıçta da uygulayabilirsin. Ama bilgiyle hemen boğulmayım dersen son aşamada yap. İlk adımlarında kendini aklen, bedenen hazırlaman en mantıklısı. Güzel bir araştırmacı ol ve işine yarayan bilgileri kendine al, icraata geçir. Evrenin, çevrenin, insanın kısaca görünen görünmeyen ne varsa gücünü gör, faydasını, zararını öğren, ona göre kendine düşen payı al. Algını en yüksek seviyede tut, boş vermişlik yerine nasıl fayda sağlarım diye düşün. Bazen önemsiz görünenler en büyük dersi verir, en büyük faydayı sağlar. Amacına ulaşmak için beynini güzel bilgilerle doldur, bilgin arttıkça amacına giden yol kısalacak, hayattan daha çok zevk alacaksın. En kolay bilgi günümüz şartlarında internette. Verimli kullan ve aklına takılan her şeyi hızlı şekilde oradan öğren. Milyonlarca veri senin için yüklenmiş durumda.

 

   4, 5, 10… sayıları artırıp daha fazla ekleyebilirim lâkin bunu yapmayacağım, devamını sana bırakıyorum, istediğin ölçüde çoğaltabilirsin. Ben seni kurtaracak yolu basitçe yazdım, gerisi senin gayretlerinde.

 

   Reçete bu! Çok kolay uygulayabilirsin. İnan bana çok kısa zamanda isteklerine kavuşacaksın, yeter ki inançla yap. İnanmak ve başlamak yolu yarılamaktır. Sakın yarıda bırakma, zorlanacaksın, işe yaramadığını düşüneceksin, defalarca olmayacağına hükmedeceksin ama bunlar geçici. Günler birbiri ardına sıralandıkça kararlı duruşun karşısında olumsuzluklar yok olacak ve dileklerin belirmeye başlayacak. İşte o vakit yüzünde güller açacak.

 

   Ne yaşarsan yaşa senden daha beterleri var unutma ve o kişilerden bazıları bilinçli veya bilinçsiz o beter durumdan kurtulup düzlüğe çıktılar. Yaptıkları tek şey umutlarına yeniden sarılmak, arkalarında bıraktıkları köhne anlara dönüp bakmamaktı. Umutlu şekilde hep ileri dediler. Sıra sende. Sen bilinçli bir şekilde umutlarına sarıl ve hep ileri de!

 

   Nice kentler bataklıklar üzerine kuruldu, nice bataklıkta çiçekler açar ne gece sonsuzdur ne aşılamayan engel vardır. Her gecenin sabahı, her yokuşun bir inişi vardır ve güneş her gün doğar hem de herkese. Dünü dünde bırak, umutlarını yeşert, yarına bak. Sıkıntılarını olduğu yerde bırak, şevkle bulunduğun âna ve yarına sarıl. Kim bilir kaç canlının umudusun da farkında değilsin. At üstündeki ölü toprağını, kendine gel. Kim olduğunu gör, bu dünyanın, bu insanlığın sana ihtiyacı var. Hayvan değilsin, bitki değilsin, nesne değilsin. Sen insansın ve güzel işler yapmalısın. Saçma sapan sorunlarda boğulma, o, bu, şu deyip geride durma. Önce kendine sonra diğerlerine fayda sağla. Senin kararlılığın karşısında ne hastalık kalır ne sorun! Her şey senin elinde ve seni ancak sen ihya edebilirsin, başkası değil!

 

   Göreyim seni! ??

   Dünya üzerinde olmayacak şey yoktur, hiçbir şeyi imkânsız görme, yeter ki iste, başarabilirsin! Kimse sana inanmasa bile ben sana inanıyorum!

 

   Şunu da söyleyim; sattığım umut işe yaramazsa şartsız koşulsuz iade edebilirsin!

 

   KOLAY GELE!

 

   SAĞLICAKLA KAL.

 

   HARUN ATALAY

 

   https://www.atalayharun.com/

 

   https://www.facebook.com/HARUNATALAY19

 

   https://www.instagram.com/harunatalaypisatel/

 

   https://twitter.com/HARUNATALAYY

 

 
Toplam blog
: 51
: 275
Kayıt tarihi
: 15.02.11
 
 

"OKUMAK VE YAZMAK DÜNYANIN EN GÜZEL DAVRANIŞLARINDAN BİRİDİR" Bu düşünce çerçevesinde hareket etm..