Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

1967 yılında İstanbul’da dünyaya geldim.Okudum... Büyüdüm... Evlendim... İki çocuğum var. Ve 44 yaşındayım. Danışmanım. Şiiri büyük Türk şairlerini okuyarak sevdim. Nazım Hikmet, Özdemir Asaf, Fa..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Türkçeyi düzgün konuşun

Bülent bey, Haydi halkımızın büyük bir bölümü kendini geliştirmiyor öylece yaşamına devam ediyor. Büyük bir çoğunluğu cümle kuramıyor 100-150 kelime ile konuşuyor. Peki bu işin eğitimini almış ulusal kanallarda program yapan sunuculara ne diyorsunuz? Ya dizi film senaryosu yazanların hatalarına? Yazan yazdı diyelim onu seslendirenlere? Magazin programları, spor programları dilimizi iyice yozlaştırdı ve anlamsızlaştırdı. Bunu düzeltmek tabii ki bizlerin elinde, ama eurovizyon a İngilizce parça ile katılan bir anlayış varsa, ya tamam ya devam yerine ya harro ya marro diyen bir ulusal kanalda haber sunucusu varsa işimiz zor demektir. Güzel yazınıza nazire yapmak istedim. Saygımla.

19 Şubat 2011 11:48
Haiku : 9

haiku başlıklı sayfanızı görünce bakmadan geçmeyeyim dedim. yazdıklarınızı samimi buluyorum, ancak haiku bazı temel kuralları olan bir şiir dalıdır bunlar asla değişmez 5-7-5 hecesi gibi... ikinci mesele haiku da okuduğunuz değilde, son heceyi söyledikten sonra düşündürdüğü şey çok önemlidir. aklınıza gelen, kalan şey... haiku, onyedi ‘nefes’ (hece) içeren üç ‘soluk’ (dize)dir. İlk iki dizede tutulan nefes sanki üçüncü dizede birden bırakılır gibi olmalıdır. bunlara dikkat edilmelidir. yoksa her üç dizelik şiir haiku olmaz. saygımla.

15 Şubat 2011 12:38
İnsan olmayı seviyorum ben

İNSAN OLMAYI SEVİYORUM BEN yanlış bir cümle... örnekler: İNSAN OLMAYI SEVİYORUM olabilir.. yada BEN, İNSAN OLMAYI SEVİYORUM olabilir... Çünlü insan olmayı seven sen olduğuna göre cümlenin sonunda tekrar BEN demen YANLIŞ... Sadece dostene bir bilgi vermek istedim haddim olmayarak... sevgi ve saygımla...

13 Aralık 2008 16:47
 
Toplam blog
: 42
: 475
Kayıt tarihi
: 01.12.08