Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '14

 
Kategori
Beslenme
 

Un helvası tarifi

Un helvası tarifi
 

Pratik olarak hazırlanabilen ve enfes kıvamıyla ağızlarda dağılan un helvası tarifini paylaşıyoruz. Sizlerde yapabilmek için aşağıdaki un helvası tarifini okuyabilirsiniz.

Malzemeler:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı katı yağ
Yapılışı:
1. Yağ eritilir. Üzerine un katılır. Pembeleşinceye kadar kavrulur.

2. Şekerin üzerine bir kaşık su serpilir. Karıştırılır ve kavrulan una dökülür. Karıştırılarak yedirilir. Servis tabağına boşaltılır. Tabağa yayılır. Ilıyınca sertleşir. Çok şertleşmeden dilimlenmelidir.

Besin Değerleri:
1 porsiyon için 106 kcal

12, 3 gr. Karbonhidrat

2, 4 gr. Protein

3, 7 gr. Yağ
 

 
Toplam blog
: 10
: 2029
Kayıt tarihi
: 30.09.13
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Sosyal güvenlik üzerine çalış..