Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Unesco Başkanı Zülfü Livaneli olmalıydı!

Unesco Başkanı Zülfü Livaneli olmalıydı!
 

İşte tertemiz bir yürek!


Zülfü Livaneli çok yönlü bir sanatçı ve kültür insanıdır. Besteleri, kitapları, yorumuyla güneş toplatır insanlara!

Ayrıca Unesco büyük elçilik görevini yürütmektedir.Unesco Başkanlığına en uygun aday olarak düşünülürken, Türkiye, ne yazıkk ki Mısırlı bir başkanı aday gösteriyor ve destekliyor!!!

Türkiye'nin, dünyada bir kültür ulusu olarak tanınmasında ki bu büyük fırsatı kaçıran sistem ürünleri, sürekli gereksiz bürokratik engellerle aslında kendini engelleyerek varoluşunu, sürekli kırgınlıklar girdabında dönerek kendini yok etme yolculuğu içine girmiştir.

Kendi halkına, vatandaşına, insanına, kültürüne böylesine kötülük eden başka bir ulus olduğunu zannetmiyorum!

Kevin Costner adındaki bir sinema oyuıncusuna 25 milyon dolar ödeyip, köşke davet ederken, işçi, emekçi, sanatçı vatandaşı üç kuruşa mahkum edip, süründüren bir sistemden hesap sormamız gerekmiyor mu?

Kevin Costner'a gelene kadar bizim yetenekli sinema ve tiyatro sanatçılarımıza THY reklamı çektirilemez miydi?

Zülfü Livaneli kalplerin başkanıdır, baş tacıdır. Ayrıca dürüst, namuslu, erdemli bir kişidir, zaten bu özellikleri nedeniyle destek görmemiştir !!!

Duygusallık bir yana, Türkiyemizin çıkarları hiçe sayılmıştır. Efendim sıra Arap ülkelerininmiş! Başkaları böyle bir fırsata, balıklama atlar, biz reddediyoruz. Neden? Hiyerarji!

Kuralları yapan insan, onların esiri olursa daima kaybetmeye mahkumdur. Kurallar yıkılmak içindir demek, esnek olunmalıdır, çünkü herşey sürekli bir değişim dinamiği içindedir. Koyun olursak güdülmeye mahkum oluruz. Türkiye çok özel ve güzelliklerle dolu bir ülkedir. Lutfen yazık etmeyin, insanımıza, kültürümüze sahip çıkalım.

Kaç tane Zülfü Livaneli çıkar bu alemde? Mustafa Kemal "Herşey olabilirsiniz, ama sanatçı olamazsınız" sözüyle sanata ve sanatçıya verdiği önemi sürekli belirtmiştir.

Türkiyem ve yöneticiler, yetkililer, lutfen vatandaşınıza, sanatçınıza, insanınıza sahip çıkın, adaletli olun. Değerli gazilerimizi bir kuru ekmeğe muhtaç duruma sokarken, bir Amerikalıya trilyonlar ödemeyin.

Unesco Başkanı Türkiye'nin kültür insanı, yazar, besteci, yorumcu, kitleleri etkileyen güce sahip insanı Zülfü Livaneli olsaydı bunun gururunu Türkiye yaşayacaktı, ama gelin görün ki, "Söylemeye dilim varmıyor ama akrep gibisin kardeşim" diyesim geliyor. -Nazım Hikmet'in bir şiirinden bu söz-

Ne yazıkki kendi ülkemizde bizi bir yabancı, öksüz bir çocuk, terkedilmiş bir kalp, kırık bir kanat gibi bırakan bu sisteme ve sistemi destekleyen ürünlere sitemim büyük. Vazgeçmeden, iyiliğe, güzelliğe, aydınlığa çıkma savaşımızı yılmadan vermeliyiz!

Seni içerden ve dışardan bedbaht edecek düşmanların olabilir, ilahi görevin yılmadan, usanmadan öz kültürüne sahip çıkmaktır!!! Türkiye bir bütündür bölünemez, insanımız değerlidir, harcanamaz!!!
 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..