Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '14

 
Kategori
Üniversiteler
 

Üniversitelilere İş Fırsatı (İnternet ve Ders Notları)

Üniversitelilere İş Fırsatı (İnternet ve Ders Notları)
 

 
İnternetten nasıl para kazanırım? öğrenciler için uygun para kazanma yolları? Kendi işin patronu  nasıl olurum? Ders Notları ? İnternette ders notları paylaşmak...
 
Her üniversiteli, eğitim hayatı  bitmeden bir iş kurma hayali peşinde. Benim tonlarca fikrim olsa da yürürlüğe getiremedim. İradesiz bir yapıya sahip olduğum kesin.
Neyse konuya gelirsek benim bir kaç ay boyunca araştırıp aklıma çok güzel bir fikir gelmişti.
Bunu benden önce yapan kimse yoktu, ama şuan benim bildiğim iki site var onlar da bu işin peşinde pek durmamışlar anlaşılan, çünkü son zamanlarda hiç bir gelişme kaydetmemişler.
 
Şimdi yapacağınız işe gelirsek;
 
Her üniversite okuyan öğrencinin bildiği gibi, Vize ve Final döneminde herkes ama herkes not tutan arkadaşların peşinde koşuyor.
 
Peki bu notları bir İnternet Sitesine eklediğini düşünsene, herkes artık senin sitene girecek ve notları indirecek.
Kimse kimsenin peşinde koşmayacak. Herkes senin sitende notu bulabilirim ümidiyle ziyaret edecek. Zaten bu notların çoğunu kırtasiyelerden ulaşıyorsunuz.
Gidip oradan notları alarak veya yurtta kalan arkadaşlarınıza rica edip yurtta orada burada duran notları toplayıp size verebilir.
En önemlisi not hangi hocaya ve hangi derse ait olduğunu belirtin.
 
E peki notları topladınız bunları neyapacaksınız, siteye nasıl ekleyeceksiniz?
 
Bu sabır isteyen bir iş. Kamera ve Telefonla sayfaları tek tek çekerek bunları pdf. dosyası haline getireceksiniz. Her not için ayrı bir pdf. dosyası.
 
Kendinizi bu işe 3 ay verirseniz, büyük başarı sağlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Sayfanıza olan rekabeti düşünemiyorum bile.
 
Son olarak kendi üniversitenizin diğer fakültelerinde dolaşan notları katarsanız, en az 40.000 öğrenciye sunacağınız notlarınız olacak.
 
Tabi bununla kalmayıp farklı üniversitelerde bulunan arkadaşlarınıza bu proje anlatıp onları da ortak ederseniz bu sayı 80.000, 110.000 hatta 200.000 kişiye kadar ulaşabilir.
 
Bu kadar yoğun tıklamaya sahip olan site, tonlarca reklam teklifi alacak. Ve ayrı olarak google kaydettiğinizde oradan kazanacağınız para işin cabası.
 
 
Bir düşünün derim.
 
Diğer rakip siteleri de size göstereyim ilham kaynağı olur. Bu fikir bende 2010 yılından beri var.
 
Daha fazla yardım ve sorular için, yazının altına yorum kısmına mail adresinizi bırakabilirsiniz.
 
Toplam blog
: 2
: 435
Kayıt tarihi
: 14.03.14
 
 

Her gün yeni kararlar alır, akşamına varmadan vazgeçerim. Hızlı düşünür, yavaş hareket ederim. Su..