Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '09

 
Kategori
Bilim
 

Ünlü olmanın matematiği II: siz kaç defa arandınız?

Ünlü olmanın matematiği II: siz kaç defa arandınız?
 

Ünlü olmanın veya insanlar tarafından ne kadar bilindiğinizi test etmenin çeşitli yönlerinden bahsetmiştim. Şu anki yazımda sizlere diğer önemli bir parametreden bahsedeceğim. ( diğer yazımın devamıdır.....)

5.Google dan Kaç Kere Aradınız:
https://adwords.google.com//KeywordToolExternal ( bu adresdeki çift slaş yani com.dan sonraki / otomatik atıyor değiştiremdim.lütfen bu adresi kopyalayıp yapıştırın ve çift olanı şlaşı tek yapın-bu hata için özür dilerim) bu web sitesi bu sorunuza tam cevabı verecek güzel bir adrestir. Siteye girdiğinizde çıkan kutuya örneğin kendi adınızı soyadınzı girin veya herhangi bir kelime girin tabi bizim şuanda odaklandığımız şey sizin isiminiz. Bu internet adresine gireceğininiz kelimelerin ardında gerekli olan diğer alanlarında doldurulması ile bir rapor ortaya çıkmaktadır.

Bu raporda sizin veya basit bir ifade ile anahtar kelimenizin geçen ay ortalama kaç defa arandığını ve yanındaki kolonda ise bu kelimenin yılda ortalama kaç defa arandığını size vermektedir. Siz bunu 12 ile çarparsanız bir yılda kaç defa google arama motorundan arandığınızı öğrenebilirsiniz.

Kimi zaman, eğer ortalama arama değeriniz 10 altında ise, buda yıllık 120 falan ediyor yani yılda 100 defadan daha az bir şekilde birileri tarafında arandıysanız "yeterince bilgi yoktur" diye bir not ile kaşılaşabilirsiniz.

Bu parametre ile siz yılda kaç defa arandığınızı öğrenebilirsiniz. Yanlız hangi kentlerden veya ülkelerden arandığınızı bilemiyorsunuz. Örneğin bir referans isim girerek tabi bu ünlü bir kişi olması lazım aranızdaki değerleri yüzde yöntemi ile ölçebilirsiniz.

Eğer ölçme amacında değilseniz kaç defa arandım diye merakınızı giderebilirsiniz ama kim niçin aramış diyede bir soru ve merak kafanızda kalabilir.

 
Toplam blog
: 30
: 2026
Kayıt tarihi
: 16.12.06
 
 

1973 Sivas doğumlum. 1998 yılında ODTÜ Fizik bölümü, 2005 yılında Anadolu Üniversitesi işletme bö..