Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Unutmak kolaydır, aslında unutmayı istedikten sonra

Çoğumuz bir ilişki yaşayıp ayrıldığımız da "unutamıyorum" deriz. Oysa unutmak için çaba göstermemizden ve unutmak istemediğimiz den unutamayız. Öyle alışırız ki partnerimize yerine bir başkasını koymak çok zor gelir; Gelen gideni aratır mantığıyla yaklaşırız. Aslın da öyle bir şey yoktur, "gelen gideni aratmaz" Bizler geleni gidenle kıyaslarız devam lı beynimize o şekilde odaklarız ve beyin düşünce ne ise onu düşler ve uygular. Hal böyle olunca da tabi unutmak ölüm gelir. 

Birşeyi anladım ki eğer bir ilişkiye başladıysanız, size göre değilse partneriniz sürdürmeyin, ısrarcı davranmayın. Zira her işte bir hayır vardır. Siz her seferin de dua edip; ondan başkası kalbinize girmesin diye dua ettiğiniz halde bu gerçekleşmiyor sa bilin ki "Allahın sevgili kulusunuz ve Allah size zarar gelmesin diye bunu yapıyordur. 

Bazen insanlar karşısın dakine kendini tanıtma fırsatı bile vermez. Aylarca günlerce görüşürler bölük pörçük fakat bir taraf hep kendini yalnış tanıtır, diğer tarafa da tanıtma fırsatı vermez. Halbuki tanısa sevecek o kadar çok vazgeçilmezi vardır ki belkide hayatının aşkı oluverir o kişi. 

Bir arkadaşım bana ilişkisini anlatmıştı; gül neden benden bu kadar kaçtı? Neden o kadınla görüştüğü kadar, ona kendini tanıtma fırsatı verip hiç bir şeyini ondan gizlemedi de, benden gizledi? Neden onu benden çok sevdi üstelik çok çirkin bir kadın olmasına rağmen? demişti. Cevap zaten soruda gizli idi; onu sevdi çünkü; ona kendini tanıtma fırsatı verdi istemeden ve oda bunu değerlendirdi. Sen daha güzeldin elbette ama, o kendini tanıttıkça onun gözüne daha güzel geldi.. 

Ben de bu hatayı çok yapmışımdır ön yargılı olup daha ilk buluşmada etkilenmediğim zaman kestirip attığım. Hatta bir çok kadının reddedemeyeceği kadar etkileyici olmasına rağmen. Fakat bu çok yanlıştır. Her insanın gizli bir dünyası vardır onu ancak tanıdıkça keşfedersiniz. Belkide bir gülüşü bile size dünyaya bedel gelir keşfettikçe. Mantığı bütün aşkların üstesin gelir. Size belki dünyanın en güzel aşkını hediye eder kalbiyle. 

Ön yargı olmamalı "etkilenmek" yalnız ca aşkta olur o aşkın ilk sinyalidir bana göre, oda milyonda bir gibi bir şeydir. Üstelik "Aşk mayın tarlası gibidir" yalnışlıkla üzerine basarsınız ve derin yara alırsınız, sonra bir daha mı tövbe dersiniz. 

Öyleyse unutmak için şunları yapmak lazım; 

* Onun telefonunu silin. 

* Adını asla anmayın hiç kimseyle o konu hakkında konuşmayın. 

*Resimleri varsa onlarıda silin... 

*Yalnız kalmayın mutlaka sosyal aktivitelere katılın. yada oyalanacak kafanızı dağıtacak bir şeyler le meşgul olun. 

*Yeni birileriyle tanışın fakat hemen kestirip atmayın "etkilenmedim" diye. Şans verin onu tanımak için kendinize ve sizde kendinizi tanıması için ona. 

*Slow müzkler dinlemeyin daima neşeli oynak parçalar dinleyin oynayın hatta. 

*Yeni tanıdığınız kişileri onunla mukayyese etmeyin 

*Özellikle sosyal paylaşım sitesine ekleyin onu çünkü; sosyal paylaşım sitesi kendini ifade etmesi için ve sizin de kendinizi ifade etmeniz için büyük bir yoldur. 

*Sevmemek için ısrar etmeyin çünkü; diğerini unutamamanıza sebep olur. 

*Onunla gittiğiniz ortamlara girmeyin değişik mekanlar seçin. (Tebdili mekan da ferahlık var) demişler. 

 
Toplam blog
: 28
: 3650
Kayıt tarihi
: 12.10.10
 
 

İzmir'in Buca ilçesinde doğdum. Onbir yıldır İstanbul'da yaşıyorum. Yıllardır edebiyata olan mera..