Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '18

 
Kategori
Kitap
 

Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı

Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı
 

Mark Munson’un yazıdığı ve ünlü blogger tarafından ‘’kişisel gelişim’’ algısına resmen yeni bir bakış açısı getirilmiştir. Munson, insanların kendilerinin sadece kendileri tarafından geliştirilebileceğini kendisini nasıl geliştirdiğini anlatarak aktarmıştır. Aslında kişisel gelişim diye bir şey yoktur, sadece durum ve hissedilenlere verilen tepkiler ve belirlenen duygular vardır.

Hayatın içinde olup, herhangi bir şeyi kafaya takmamak insanoğlu için neredeyse imkansız bir durumdur. Oysa yaşanılan ya da hissedilen her neyse verilecek tepki ve konumlandırılacak duygu belirlenebiliyor olsa kafaya takma ya da takmama noktası aşılabiliyor olacak. Herşeyi kafaya takıp kıymetli durumlara ayıracak hafızanızın kalmamasını tercih edersiniz yoksa gerçek olan durumları kafanıza takarak kıymetli bir hafıza mı yaratmak istersiniz?

Hayatın her hali insana seçim yaptırıyorken, korkulacak tek şey kafa karışıklığıdır. Kafaya takmamak o durumdan kaçmak değildir. Takılacak olayların kıymet süzgecinden doğru geçirilmesidir.herkeste değişkenlik gösteriyor olması da bu sebeptendir. Herkesin kafaya takmayı tercih edeceği durumlar önem verdiği derece ve sıraya göre değişkenlik gösteririr. Şöyle düşünelim; eğer yaşanılan duruma ya da duyguya herkes yanı oranda tepki gösterse ya da aynı his duygusuna kapılsa ya dünya çok umursamaz insanların kalabalığında boğulur ya da kafaya rakmaktan delirmiş büyük bir hastane halini alır.

‘’Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı ‘’ kitabı ile Munson insanoğluna kafaya takmayın dememektedir. Nedenlerini belirleyerek doğru durumları kafaya takıp, üzerine düşünme kıymeti sağlamanızı öneriyor. Kendi hayatından örnekler ile herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bu kitap ile biran önce tanışın. Kendinizi geliştirmek için değil, gelişen kendinize doğru yolları gösterebilmek için...

 
Toplam blog
: 99
: 120
Kayıt tarihi
: 30.03.18
 
 

Merhaba :) Herkesin yazmaya olan isteği ve hayranlığı ile burada buluşabiliyor olmasından çok büy..