Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '07

 
Kategori
Haber
 

Uyanış başladı...

Uyanış başladı...
 

Bıçak kemiğe dayandı. Toplum uyanmaya başladı. Artık insanımız birlikte birşeyler yapmayı düşünüyor. Başlarındaki liderlerin tetiklemesini beklemeden kendi kendisini tetikliyor ve harekete geçiyor. Mustafa Kemal'in işaret ettiği ve adresini de belirttiği Muhtaç Olduğumuz Kudretin Kaynağını bulmaya başladık. Ama üzücü olan bu işareti görebilmemiz için illa ki damarlarımızdaki asil kanın dışarı akması oldu. Halk içinde pazar gününün ilk saatlerinde meydana gelen hain pusunun yarattığı duygu patlaması yaşanıyor. Tam da bu noktada Turgut Özakman'ın yazdığı "Şu Çılgın Türkler" kitabında yer alan ve söyleyenini şu anda hatırlayamadığım bir tanımlama aklıma geliyor. Bu tanımlama bize Türk Toplumunu anlatıyor:

"Biz öyle bir toplumuzdur ki, günler iyiyse, herşey günlük güneşlikse birbirimizi yeriz, kendi kuyumuzu kazarız, hafiften damarımıza basıldı mı uyanmaya başlarız, gün gelir de vatanımıza saldırı başladı mı şaha kalkarız, dünyayı dar ederiz"

Sanırım artık uyanmaya başladık. Birbirimizi yemeyi bırakıyoruz.

Mesaimiz dünkü gelişmelerin yorumlanması ile başladı, arkadaşlar, "ne yapabiliriz, neyi nasıl boykot edebiliriz, nasıl bir eylem takvimini düzenleyebiliriz?" diye düşünüyorlar. Birisi uzun süreli bir boykota başlayalım diyor. Avrupa ve Amerika mallarını kullanmayalım artık hayatımızdan çıkaralım diyor. Ama içtiği sigarası bile Amaerikan malı olan toplumumuzda bu şekilde bir boykot pek uzun sürmez gibi geliyor bana. Diğeri, belki 2-3 ay sürecek bir bayrak asma eyleminden söz ediyor. Bu eylemlerin sonunu tesir etkisine göre belirleyelim diyor ama artık Avrupa ve Amerika bizi duysun diyor. Başka bir arkadaşım, kendimizi savunma yöntemlerimiz üzerine düşünüyor ve bölgeye gönderilecek askerlerin çok özel eğitimlerden geçirilmiş olması ve tatmin edici bir maaş alması gerektiğini söylüyor. Okuduğum bir blog da basak_33 isimli yazarın da önerisi var ve o öneri topyekün seferberlikle birlikte yeni bir kurtuluş savaşını gündeme getiriyor. Yani her yurttaşın aklında bu sorunu kökten çözmek için bir fikir var. Bu noktada iş birlikte hareket etmeye kalıyor.

Evet halkımız uyanıyor ve böyle giderse son aşamaya da geçeceğiz, Dünyayı Vatanımıza Göz Dikenlere Dar Edeceğiz.

 
Toplam blog
: 117
: 1067
Kayıt tarihi
: 26.09.07
 
 

1980 yılında Mersin'de doğdum, bütün eğitim öğrenimimi Mersin'de tamamladım. Yetmedi, işimi de Mersi..