Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '07

 
Kategori
Küresel Isınma
 

Uygunsuz gerçek

Uygunsuz gerçek
 

Belgesel izlemeyi benim kadar seveniniz varsa, size 2 Şubat 2007 de sinemalarda gösterime girecek olan ''Uygunsuz Gerçek'' filmini kaçırmayın derim .


Clinton dönemi ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore’un "An Inconvenient Truth (Uygunsuz Gerçek)" adlı belgeseli eminim çok konuşulacak.
Gore’un belgeseli küresel ısınmanın dünyayı ne tür felaketlere götürebileceği üzerine tespitler yapıyor.
Gore 70’li yıllardan beri çevreci eylemleriyle tanınıyor. Bu konuyu bir tür misyon edinmiş.

Küresel ısınma problemini tüm yönleriyle ele alan “An Inconvenient Truth”ta hayatı anlatılan kişi Gore´dur. 2000 seçimlerinde aldığı tarihi yenilgiden sonra, hayatanın akışını yeniden biçimlendiren Al Gore´un, politika dünyasından elini eteğini çekerek, tüm hayatını dünyamızı kaçınılmaz felaketten kurtarmak için, yaptığı girişimler anlatılır.

Filmin doğal olarak gidişatını tahmin edebiliyorum. Fakat konuyu ciddi bir şekilde ele almış, ciddi bir çevrecinin açık ve net bir şekilde, insanlığa biraz daha ciddi bir şekilde '' fark ettirebilmek'' gayreti içinde olduğu inancındayım. Belki içimiz kararacak veya kendimizi biraz daha rahatsız hissedeceğiz. Ama gerçeklere dayanacağı kuşkusuz. Ayrıca en iyi belgesel film ve En iyi şarkı dallardında oscar adayı bir sunum.

Film hakkında okuduklarımdan anladığım kadarı ile (karbondioksit seviyesinin yükselmesi gibi)başlayıp, sonuçlara ve oradan da çözüm önerilerine gidiliyor.
Tabii bu filmin fragmanını izlemek istiyorsanız http://www. iklimkrizi. net sitesinden izleyebilirsiniz
İyi seyirler

 
Toplam blog
: 113
: 5180
Kayıt tarihi
: 11.09.06
 
 

Kişisel gelişimde, düşüncelerin kullanımını sanat gibi gördüğümden, 1986yılından itibaren çok sevdiğ..