Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Uyuma özgürlüğü

Uyuma özgürlüğü
 

“Herkes istediği kadar uyumakta özgürdür”. Acaba öyle midir? Bir insan evde ailesi ekmek beklerken uyuma özgürlüğünü kullanarak işe gitmeyebilir mi? “Kullanamaz” dediğinizi duyar gibiyim. Tatil gününde şartlar müsaitse biraz uzun uyuyabilir.

Dünyada küçük bir kesim insan büyük kitleleri uyutmayı kendilerine iş edinmişler, maşaallah çok da iyi beceriyorlar işlerini. İnsanların derin bir uykuda kalmasını sağlıyarak bir takım karanlık güçler tarafından sömürülmesine imkan hazırlıyorlar. Üstlerini örtüp pış-pış ladıkları için uyuyanlardan, sömürüye olanak sağladıkları içinde karanlık güçlerden sürekli övgü ve iltifat alıyorlar.

Bu uyutucular her meslekten olabiliyor. Politikacı, bilim adamı, gazeteci…. Haklarını teslim edelim, işleri hiç kolay değil. Uyumak istemediğinde bir bebeği bile uyutmanın ne kadar zor olduğunu hep biliriz. Ama ne yazık ki, ne kadar usta olsalarda bir süre sonra insanın uykusu bitiyor ve uyanıyor. Birde ne görsün hırsızlar onuruna kadar her şeyini çalmışlar. İnsanı insan yapan değerlerinin bir kısmı veya tamamı yok olmuş.

Bu aşamadan sonra insanın önünde iki seçenek kalıyor. Ya ahlaksızlık, hırsızlık, namussuzluk gibi insana asla yakışmıyacak yollara sapıyor, ya da kendini uyutanlara, soyanlara köle olup düşünmeden, bir ot gibi yaşamaya, efendilerinin biri çiğneyip öldürene kadar yaşamını devam ettirmeye çalışıyor.

Uyutma mühendislerinin söylediği değişik ninniler var. Üstün yetenekleri sayesinde kimin hangi ninni ile uyuyacağını hemen tespit edip ona göre ninni söylüyorlar. Bizim ülkemizdeki bazı ninniler şunlar:

“Vatan, millet, sakarya”

Çok uzun bir süre bu ninni söylendi. Artık o kadar popüler değil. Tabii ki, türküde geçen (vatan, millet, sakarya) sözleri uyku getirecek sözler değil. Zaten uyutma erbabının mahareti de burada. O sözlerle yaptıkları güfteye öyle bir makam eklemişler ki, uzun yıllar uyudu millet. Hala da uyuyan yok değil bu ninni ile. Son yılların moda ninnisi

“Din”

İnşaallah, hamdolsun, elhamdülillah gibi sözcüklere öyle etkili bir makam ekliyorlarki, milletin horultusu Yemenden duyuluyor. Bakalım ne zaman herkes birbirine “günaydın” diyecek.

Esen kalın. 26/4/2009 12.10

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..