Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Uzun yaşamak mı istiyorsunuz?

Uzun yaşamak mı istiyorsunuz?
 

UZUN YAŞAMAK MI İSTİYORSUNUZ?


Bilim adamları dur durak bilmiyor. Hayatımızın her aşamasına uyacak bişeyler yaratmaya yaşamımızı kobaylara yakışır şekilde kullanmamıza yetecek yeni araştırmalara imza atıyorlar.

Son olarak İsveçli bilim adamları Tükettiğimiz gdalarla daha fazla kalsiyum alan biz erkeklerin yetersiz kalsiyum alanlara göre daha uzun yaşadığını tesbit etmişler. Adamlar nereden bilsin Türkiye’de yaş ortalaması 60 – 70 lerde olduğunu ekonomik zorluklarla yıllarca beli bükülene kadar çalışan halkımızın inim inim inlerken öldükten sonra sızlayacak kadar bile kemikleri kalmadığını.

İşin şakası bile içimizi acıtıyor .

Her ne ise Stokholm Karolina Enstitüsü profesörü Joanna Kaluza’nın yürüttüğü çalışmalar; kalsiyum içeren yiyecekler tüketen 23 bin gönüllü erkeğin katıldığı araştırmada 45 ila 79 yaş arasındaki bu erkeklerde ölüm riskinin %25 oranında, kalp damar sorunlarının %23 oranında azaldığı gözlemlenmiş.

Yıllardır biliyoruz, kafkaslarda süt yoğurt yiyerek 100 yıl üzeri yaşayan insanlar var kadınlı erkekli. Bu araştırma biraz güncelliğini yitirmiş gibi geldi bana. Yoğrt yiyin sağlıklı kalın. Tabii pastörize yoğurt konusu da

Farklı bir araştırma konusu olmalı. Uygun ortamlarda pastörize edilmeyen yoğurt ve süt ün besin değerlerini kaybettiği bilinmektedir.

Tanınmış bilinen güvenilir markalrı tüketmekte yarar var eğer sağlıklı süt bulabiliyorsanız evde yoğurdu kendiniz yapmalısınız. Ancak sütü açık almayın diyor uzmanlar. Çok riskli mikrobu ölsün diye kaynatılınca da vitamin değerlerini kaybedebiliyor. Aman dikkat.

 
Toplam blog
: 39
: 670
Kayıt tarihi
: 30.11.09
 
 

1950 doğumlu. 4 yıl Kimya Mühendisliği eğitimi almış, 1969’dan beri İstanbul'da yaşayan, çağdaş kasa..