Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Vahşet! (annelerin öldürdüğü bebekleri)

Gün geçmiyor ki bir çocuğa şiddet vakası daha yaşanmasın! 'Dehşet saçtı' başlıklı haberler yerini yavaş yavaş yeni doğan bebeklerin ölümüne bırakıyor. Peki toplumsal olarak bundan nasıl oluyor da etkilenmiyoruz? Ya da etkilenmeyenimiz var mı? 

Beni en çok korkutansa sırf 'hem cinsi' olduğu için katilleri savunan kadınlar. Peki bu vahşette tribünde oturmasını özellikle rica ettiğimiz devlet ne yapmalı? 

Son birkaç haftaya bakalım. Önce yeni doğan çocuğunu evde yalnız başına bırakıp tatile giden bir ilkokul öğretmeni şimdi yurdun tuvaletinde doğurduğu çocuğun kafasını kesip buzdolabında günlerce saklayan bir üniversite öğrencisi. Tablonun korkunçluğuna tek bir yorumda dahi bulunmayan bakanlar, devlet yöneticileri, psikologlar, sosyologlar, anne çocuk sağlıyla ilgilenen sağlıkçılarımız, 'kadın hakları dernekleri', anneler ve babalar... Tüm Türkiye bu tür sosyal konulara 'Allah ıslah etsin, aman bizden uzak olsun mantığıyla' bakmaktan öteye gidemiyor... 

Devlet tribünde mi oturmalı? 

Birkaç gün önce yine Başbakan öğrenci evlerinin denetleneceğini açıklamış ve yediden yetmişe toplumun birçok kesiminden (ben de dahil) tepki çekmişti. 

Neden kızmıştık onun bu sözüne? 

Çünkü gençlerin ailesi vardı. Gençler özgür bir bireydi ve hiçbir devletin olmadığı gibi Türk devletinin de insanların özel hayatını denetlemeye hakkı yoktu! Yok! 

Peki bu olaylardan sonra bırakalım sosyologları, psikologları, kadın hakları derneklerini, anne olmayı baba olmayı, çocuk olmayı... Şuna cevap verelim. Bu canilerin (bunu başka tanımlayacak söz bulamadım) elinden bu masum yavruları kim kurtaracak? Ya da kurtarmak istiyor muyuz? Küçük, masum, resmini gördüğümüzde ya da yolda karşılaştığımızda sarılıp öptüğümüz, sevgimizi gösterdiğimiz çocukları toplum olarak bizim kurtaramadığımız maalesef çok açık bir gerçek! 

Oysa okullarda 'aile' diye bir ders oluşturulsa ve konunun uzmanları değerli vakitlerinden birkaç saatini ayırıp nasıl aile kurulacağını sağlıklı bir şekilde anlatsa, toplumsal bir bilinç yerleşse ne güzel olur diye düşündüm bir hafta sonu daha geçip giderken... 

 
Toplam blog
: 203
: 322
Kayıt tarihi
: 16.11.13
 
 

1991 İskenderun doğumlu. EMU Mütercim Tercümanlık, Amasya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezun..