Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus hastaları hamile kalabilir mi? Hamilelik sırasında Vajinismus tedavisi mümkün mü?

Vajinismus hastaları hamile kalabilir mi? Hamilelik sırasında Vajinismus tedavisi mümkün mü?
 

Anadolu Nörobilim ve Cinsel Sağlık Kongresi, İstanbul, Dr. Ulusoy Tedavi Tekniğini Anlatırken.


İlk duyduğunuzda, vajinismus hastası, korkuları ve kasılmaları nedeni ile zaten ilişki yaşayamıyor. Nasıl hamile kalacak diye düşünebilirsiniz. Bu düşünce kısmen doğrudur. Ancak dışa boşalma dediğimiz bir durum var. Vajinismus hastaları ilişki denemeleri sırasında erkek dışarıya, dış genital organlara boşalabiliyor. Ve spermlerden bir kısmı başarı ile gidip yumurtayı dölleyebiliyorlar.

Bu durum vajinismus hastalarında çok sık görülmemekle beraber karşılaştığımız bir durumdur. İlişki yaşamayı başaramadan hamile olduğunu öğrenen kadın önce sevinir, çünkü bir evlat sahibi olacaktır. Ancak ardından korkuları belirir, nasıl muayene olacak, nasıl doğum yapacaktır?

Bir şekilde muayeneleri yapılıp, sezeryan ile doğumu gerçekleşir. Şimdilik mutludur çünkü bir bebeği vardır. Ancak bebek büyümeye devam ederken asıl sorun tekrar gündeme gelir. İlişki yaşayamamaktadır. İlişkisiz bir evlilikte eşler arasında incir çekirdeğini dahi doldurmayan sebeplerle sorunlar çıkar. Çünkü ilişki aslında sorunları çözebilen, bir yapıştırıcı gibidir.

Bu şekilde çocuğu olup, vajinismus tedavisini 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl hatta 20 yıl öteleyen çiftler vardır. Bu nedenle vajinismus terapisti olarak diyoruz ki, öncelikle vajinismus hastalığınız tedavi edilmeli ve ondan sonra hem rahat muayene olmayı öğrenerek hem de kolayca hamile kalarak çocuk sahibi olmak daha uygun olacaktır.

Vajinismusta hamile kalıp, Dr. Ulusoy’u hamileliği içinde tedavi olmak için arayan hastalar bulunmaktadır. Onları önerim; hamilelik bitip de doğum gerçekleştikten en az 3 ay sonra tedavi olunması gerekliliğidir. Vajinismus tedavisinin hamilelik sırasında olumsuz bir etkisi yoktur. Ancak her ihtimale karşı özellikle düşük tehdidine karşı doğumdan sonra vajinismus tedavisi uygulanması hem anne hem de çocuk için daha sağlıklı olacaktır.

Vajinusmus tedavisi artık gelişen terapi tekniği ile gözünüzde çok büyütülecek,  bir tedavi değildir. Vajinusmusta her ne kadar klasik tedaviler 12 hafta, davranışçı ve bilişsel tedaviler 3 ile 10 gün sürse de, Dr. Ulusoy Tekniğinde bir buçuk günde sonuca “Bilişsel + Davranışçı + Hipnoz” terapi yaklaşımı ile gidilmektedir. Bu teknikte başarı zamanı 12 saat ile 36 saat arasında değişmektedir. Ortalama bir buçuk günde başarıya ulaşılır diyebiliriz. Bu teknik hem Avrupa Hipnoz Kongresinde hem de Anadolu Nörobilim ve Cinsel Sağlık Kongresinde sunulmuştur.

www.drulusoy.com

 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..