Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus tedavisinde sosyal sorumluluk ve E-Grup

Vajinismus tedavisinde sosyal sorumluluk ve E-Grup
 

Vajinismus Tedavisi ve Hipnoz Eğitimi - Üsküdar Üniversitesi


VAJİNİSMUS TEDAVİSİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER ve SOSYAL SORUMLULUK 

Vajinismus hastalarının hemen hemen çoğu;

1- Bu hastalığın sadece kendilerinde olduğunu

2-Asla iyileşemeyeceklerini

3- En zor ve kötü hastaların kendileri olduğunu

Düşünürler.

Hele ki eksik ya da hatalı tedavilere öncesinde gitmişlerse iyileşemeyeceklerine ait inançları perçinleşir.

Unutulmamalıdır ki her sorunun bir çözümü vardır. Sorun çözülemiyorsa, tedavi tekniğinden ya da terapistin konu hakkındaki deneyim eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Vajinismus terapisti seçiminde cinsiyet, gidilecek olan vajinismus terapistinin mesafe olarak yakınlığı gibi kavramlar genellikle hastaların yanlış seçimler yapmasına neden olur. Bu durumda da her geçen gün vajinismus hasta sayıları giderek artar.

Vajinismus, zihinsel ve duygusal bir hastalıktır. Zihnin ve duygunun tetiklediği süreçler bedende kasılmalar olarak ortaya çıkar.

Vajinismus tedavisinde öncelikli adım, eğitimin verilmesi ve ardından zihnin ve duygunun oluşturduğu bedensel kasılmaların hipnoterapi ile kaldırılmasını içermelidir. Kısa süreli vajene dönük bir çalışma da tedaviye eklendiğinde çözüm bir buçuk günde geliverir.

Vajinismus, tedavisi zor olan bir hastalık değildir. Ancak uygun olmayan tedavi yolları ile çözümü ya zorlaşır ya uzar ya da imkansız hale gelir.

Bazen ister istemez hastaların sosyo-ekonomik koşulları iyi bir tedaviye uygun olmayabilir. Bu durumda maalesef hastaların tam tedavi olamadan zorlanmalarına neden olur.

Geçmişte, http://groups.yahoo.com/group/vajinismustedavisi

Yahoo grubu üzerinden ücretsiz destek vererek 146 hastamızı da tedavi etmiştik. Şu anda grup üye sayımız 5500 civarında. İsteyen vajinismus hastaları grubumuza üye olarak (yukarıdaki linkte bulunan grup sayfasında nasıl üye olacakları anlatılmaktadır) her zaman soru sorabilir, yardım ve destek alabilirler.

Bunun yanında, tedavide belli standart ücretler olmasına rağmen yaptığımız işin aile bağları ile ilgili olması nedeni ile sosyal sorumluluğu da vardır. Bu sosyal sorumluluk çerçevesinde maddi durumu sıkıntılı olan çiftlerimize de Dr. Ulusoy olarak elimizden gelen yardımı yapmaktayız.

Önemli olan kısa sürede, iyi bir teknik ile vajinismus çiftlerinin sorununun çözülmesidir. Özledikleri, arzuladıkları aileyi bir arada tutan cinselliği yaşayabilmeleri ve çocuk sahibi olmaları, hayır duaları bize yeterlidir.

Yıllarını vajinismus tedavisi’ne adayan ve kendine özgü bilimsel mecralarda sunduğu bir teknik geliştiren Dr. Ulusoy, geçmişte olduğu gibi bugün de tüm vajinismus çiftlerinin yanındadır.

 

www.drulusoy.com

 

 

 

 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..