Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '13

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus mu? Disparoni mi? Cinsel ilişkide ağrı değişik nedenlere bağlı olabilir…

Vajinismus mu? Disparoni mi? Cinsel ilişkide ağrı değişik nedenlere bağlı olabilir…
 

Cinsel ilişkide ağrı nedenlerini çözmek ve doğru teşhis tedavi sürecinde önemlidir.


Vajinismus rahatsızlığı cinsel ilişki sırasında kasılmaya bağlı olarak acıya neden olabilir. Ancak “disparoni” adı verilen cinsel ilişkide acı – ağrı hissinde öncelikle jinekolojik bir değerlendirme yapılmalı ve herhangi bir fiziksel sorunun olup olmadığı teşhis edilmelidir.

Cinsel ilişkide ağrı değişik nedenlere bağlı olabilir…
Cinsel ilişkide acı hissi hem psikolojik hem de fiziksel nedenlere bağlı olarak gelişebilir. Fiziksel sebeplerin başında kızlık zarı anormallikleri, vajinanın darlığı, vulvar vestibulit sendrom, vajinal enfeksiyonlar ve dış genital patolojiler yer almaktadır.

Psikolojik olarak kasılmaya bağlı gelişen ağrı sorunundaki etkenlerin başında ise vajinismus gelmektedir. Yani vajinismus sorunu yaşayanlar çoğunlukla cinsel ilişkiye girememekle birlikte, bir kısım hastalar ise zor ve zahmetli bir şekilde ilişkiyi yaşayabilirler.

Sorununuzun adı vajinismus’tur. Kendinizi kasmanıza bağlı olarak ilişkiye engel olmaktasınız. Yani cinsel ilişkide acı hissedecekmiş gibi kendinizi kasmanız ilişkiyi zorlaştırıyor. Bunun neticesinde de gerçekten ağrı yaşıyorsunuz. Bu sorunun bir an evvel tedavi edilmesi gerekmektedir. Doğru tedavi teknikleri ile vajinismus sorunu kısa bir süre’de çözüme ulaşabilir.

Cinsel ilişkide acı sorunu zamanla büyüyerek cinsel isteksizliğe, hatta evlilik problemlerine dönüşebilir. Bu nedenle mutlaka tedavi edilmesi gereklidir.

 

Sağlıkla Kalın,

Dr. Süleyman Eserdağ

 
Toplam blog
: 37
: 8189
Kayıt tarihi
: 18.04.13
 
 

Jinekolog ve Cinsel Terapist Op. Dr. Süleyman Eserdağ 1969 yılında Bursa’da doğdu. 1986 yılı..