Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '13

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus Öğretmenlerin Meslek Hastalığı mı?

Vajinismus Öğretmenlerin Meslek Hastalığı mı?
 

Vajinismus neden sıklıkla öğretmenlerde görülüyor?


Vajinismus; kişinin korumak amacı ile refleksif olarak kendini kasarak cinsel birleşmeye kapamasıdır. Diğer bir adı cinsel ilişki fobisidir veya kaygı sendromudur. Hera Klinik‘te 2003 yılından beri tedavi görmüş 2500 ün üstünde hastanın tedavisinden sonra edinilen istatistik bilgilere göre vajinismus; çalışan kesimde en fazla öğretmenlerde daha sonrasında finans sektörü ve üçüncü olarak sağlık sektörü çalışanlarında görüldüğü tespit edilmiştir.

Neden öğretmenlerde daha fazla görülmektedir?

İçsel disiplinlik, mükemmelliyetçilik, kontrol düzeylerinin yüksek oluşu buna neden olabilir.”Kişilerin karakter özelliklerine baktığımız zaman vajinismus rahatsızlığını mükemmellerde görmekteyiz. Bu nedenle öğretmenler arasında daha sık olduğunu düşünmekteyiz ve ek olarak öğretmen çocuklarını da bu sınıfa dahil edebiliriz” bu durum “iyi kız olma sendromu” ile de açıklanmaktadır.

İyi kız olma sendromu nedir?

Çevrenin herhangi baskısı olmaksızın kendi disiplinlerini kendileri oluşturan, kuralcı, mükemmelliyetçi, çocukluk yaşlarından itibaren aileye ve çevresine karşı kendilerini hep sorumlu hissedip kendi kuralları ile yaşayanlarda vajinismus olma riskleri daha yüksektir. Kişilerin aile yapısı çok önemlidir ayrıca ek olarak dini ve ahlaki katı kurallar ile yetiştirilmiş kişilerde görülme sıklığı fazladır.

Vajinismus problemi çözülemediği zaman konsantrasyon kaybı, agresiflik, içsel kaygılar, işte verimlilik kayıpları gibi ciddi problemler ortaya çıkabilmektedir. Olayın hem maddi hem manevi külfeti bulunmaktadır. Bu yüzden zaman geçirmeden tedavi edilmesi gereken problem olarak görülmeli ve uzman bir jinekologa başvurulmalıdır.

 
Toplam blog
: 37
: 8189
Kayıt tarihi
: 18.04.13
 
 

Jinekolog ve Cinsel Terapist Op. Dr. Süleyman Eserdağ 1969 yılında Bursa’da doğdu. 1986 yılı..