Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '10

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Vali Güzeloğlu, ''Esnaf, Toplumsal ve Sosyal Hayatımızın en temel Unsurudur.'' dedi.

Vali Güzeloğlu, ''Esnaf, Toplumsal ve Sosyal Hayatımızın en temel Unsurudur.'' dedi.
 

Vali Güzeloğlu,Esnafın kalbinde adeta taht kurdu.


Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’e iade-i ziyarette bulundu.

Vali Güzeloğlu ziyarette gerçekleştirdiği konuşmada, esnafın toplumsal ve sosyal hayatımızın en temel ve değerli unsuru olduğunu ifade ederek, “Esnaf, bizi biz yapan, geçmişten bugüne değerlerimizi oluşturan, milli birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında, toplumsal hayatta barış ve huzurun sağlanmasına kadar çok önemli katkılar sağlayan çok değerli ve önemli bir kitlenin adıdır. Esnaflık geleneğimiz, bu topraklarda var olduğumuzdan bu yana ahilikten başlayarak, kardeşlik temelinde birçok güzelliği de bugüne kadar taşımış bir gelenektir.” dedi.

-ESNAFLIKTAKİ USTA ÇIRAK İLİŞKİSİ SADECE KAZANCA ODAKLI BİR DÜŞÜNCEYİ DEĞİL, YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA GİBİ ÇOK ÖNEMLİ ZENGİNLİKLERİ DE İÇERİSİNDE BARINDIRIYOR-

Güzeloğlu şunları kaydetti:

“Esnaflıktaki usta çırak ilişkisi, sadece kazanca odaklı bir düşünceyi değil, aynı zamanda paylaşma düşüncesi, yardımlaşma anlayışı ve değerleri, şüphesiz ki esnafın taşıdığı o şet kuşatma törenlerinden bu güne kadar aktardığı çok önemli zenginlikleri de içerisinde barındırıyor. Tabiî ki Mersin’de de bunun çok değerli temsilcileri ve taşıyıcısı esnaflarımızı, Sayın Başkanımızı ve diğer yönetim üyelerini ziyaret etmekten ben de çok mutluluk duyuyorum. Bugün bir iade-i ziyaret kapsamında, hem onlarla birlikte olmanın hem de esnafımızın Mersin’de yaşadığı ve paylaşacakları talepleri ve dilekleri dinlemenin mutluluğunu yaşayacağım. Mersin’in gelişmesi, kalkınması, daha ileri ve güzele taşınmasında esnafımızın bugüne kadar ortaya koyduğu katkılara teşekkür ediyoruz. Daha güzel bir geleceğe hep birlikte ulaşma adına tüm esnaf kardeşlerimize ben buradan sevgilerimi sunuyorum. Sağlıklı ve hayırlı kazançlar diliyorum. Değerli Başkan ve yönetimine de en içten başarı dileklerimi sunuyorum.”

MESOB Başkanı Dinçer ise konuşmasında, “Bizlerde sizin dediğiniz gibi sosyal uyumu, sosyal katkıyı, ekonomik katkıyı ülkemize verebilmek adına 73 odamız ve 80 bin üyemizle Mersin olarak bir katkı sunmaya çalışıyoruz. Tabiî ki bizlerin de sorunları çok fazla. Bu kesim tabiî ki devletinden katkı almadan, kendi öz sermayesi ile ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalışan ve emek yoğun çalışan bir kesim.” dedi.

-SANAYİLEŞECEĞİZ, ÜRETECEĞİZ VE BÜYÜYECEĞİZ-

Vali Güzeloğlu’nun Mersin’e gelişiyle biraz daha hareketleneceklerini umduklarını söyleyen Dinçer, “Bazı engellerimiz ve önümüzde bazı sıkıntılarımız var. Bizlere sadece önümüzü açmakta yardımcı olursanız, inanın bu esnaf kesimi, tarihinden bugüne olduğu gibi bundan sonra da ülkesine en iyi katkıyı sunacağına inanıyorum. Sanayileşeceğiz, üreteceğiz ve büyüyeceğiz. Bunu yapmamız lazım. Bunu yaparken de işte bazı sıkıntılarımız olacak. Yereldeki sıkıntılarımızı sizle beraber çözeceğimize inancım sonsuz. Çünkü çok güzel referanslar aldık. Çok güzel bilgiler aldık. Bu konudaki yaptığınız çalışmalardan örnekler aldık. Burada da inşallah Mersin olarak, Mersin’in kalkınması ve büyümesi için sizlerin de desteğine ihtiyacımız olacak.” dedi.

-BİZLER HER ZAMAN DEVLETİNİN VE MİLLETİNİN YANINDA OLAN İNSANLARIZ-

Kendilerinin her zaman devletinin ve milletinin yanında olan insanlar olduklarını da sözlerine ekleyen Dinçer, “Olmaya da devam edeceğiz. Ahilik geleneğinden bugüne kadar yüzyıllar boyunca hep devletine katkı sunmuş olan bizler, yine devletimizin ve yetkililerimizin sonuna kadar yanındayız.” dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Güzeloğlu yönetim kurulu üyeleriyle uzun uzadıya sohbet ederek, Mersin esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..