Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Vali Güzeloğlu, ''Her zaman halkımız ve emniyet el ele'' dedi...

Vali Güzeloğlu, ''Her zaman halkımız ve emniyet el ele'' dedi...
 

Vali Güzeloğlu,Emeği geçenlere plaket takdim etti.


Çoğunluğunu Mersinli işadamlarının oluşturduğu hayırseverler tarafından İl Emniyet Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere alınan toplam 56 yeni araç için, İl Emniyet Müdürlüğü’nde araç teslim töreni gerçekleştirildi.

Törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra, Mersin Milletvekili Ömer İnan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Sahil Güvenlik Komutanı Kd. Albay Rahim Çonguloğlu, Baro Başkanı Hulki Özel, Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, Mersinli işadamları ile çok sayıda emniyet personeli katıldı.

-YENİ GÜVENLİK ANLAYIŞI HALKLA BÜTÜNLEŞMEYİ VE İŞBİRLİĞİNİ GEREKTİRİR-

Vali Güzeloğlu burada yaptığı konuşmada; yeni güvenlik anlayışının halkla bütünleşmeyi ve işbirliği içerisinde bulunmayı gerektirdiğinin altını çizdi.
Bu doğrultuda başlatılan çalışmaların toplum destekli emniyet hizmeti olarak belirtildiğini ifade eden Güzeloğlu, “İşin özünde bir bütün olarak güvenliğin, güvenliğe dayalı tüm değerlendirme ve dinamiklerinin güvenlik hizmetinden sorumlu birimler ile hizmet verdiği vatandaşlarımız ve toplumla bütünleşerek elde edilmek ve gerçekleştirilmek olduğunu da bu anlamda paylaşmak istiyorum. İşte bu doğrultuda baktığımız zaman doğrudan sorumlu emniyet personelinin bu hizmeti yaparken öncelikle karşılıklı işbirliği ve dayanışma içerisinde vatandaşlarımızla buluşmasının en önemli ve başarıya giden en belirleyici unsur olarak görülmesi gerekir.” dedi.

-TOPLUM DESTEKLİ POLİS-

Güzeloğlu şöyle devam etti:

“Mersin ili genelinde ve tüm sorumluluk bölgelerinde İl Emniyet Müdürlüğümüzün bu doğrultuda gerçekten başarılı, vatandaşlarımıza hizmeti götürürken sadece güvenlik boyutuyla değil sosyal ve toplumsal yanı ve yönüyle de içeren, hizmeti bir bütün olarak devleti ve devlete dair tüm değerleri temsil etme sorumluluğu içinde gören başarılı çalışmaları var. Bunlar her düzeydeki nüfusun isteklerinin ve belki de yaşadığı sorunların aşılmasına dönük bir dizi temel projeler ile de ilişkilendirilmiş başarılı işleyiş içindeler. Bu açıdan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza temel ihtiyaç malzemelerini karşılayan ve bu anlamda katkı sunan sosyal mağazalardan, sokaktaki çocuklarımızın tekrar toplumsal hayata kazandırılmasına, madde bağımlılardan maalesef yanlış eğilim ve yönelim ile kullanılan çocuklarımızın kazandırılmasına kadar bir dizi ve genel projeler kapsamında birçoğumuzun bildiği ve şüphesiz gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduğum projeler bulunmaktadır. Bunları daha da geliştirerek ve daha üst ölçüye taşıyarak toplum destekli polislik de Mersin’in konumunu daha özel bir yere taşımak, daha başarılı bir çizgiye ulaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur.”

-EMNİYET PERSONELİNİN VATANDAŞ İLE OLAN ANLAMLI, SICAK VE YAKIN İŞBİRLİĞİ KARŞILIĞINI BULDU-

İl Emniyet Müdürlüğü'nün ve personelinin vatandaş ile anlamlı, sıcak ve yakın işbirliğinin karşılığını bulduğunu vurgulayan Güzeloğlu, “Mersin halkı sivil, sosyal ve özel kesimiyle, oda, borsa ve birlikleriyle bugün çok anlamlı bir katkıyı da hizmet olarak sunuyor. Bu 56 araç, Mersin halkının İl Emniyet Müdürlüğü'ne duyduğu güvenin bir göstergesi olarak algılanacaktır.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Öksüz ise; polisliğin zamanla yarışılan bir meslek olduğunu belirterek, “Olması gerektiği zaman bulunmadığınızda, bir dakika bile geç kaldığınızda faturasının ne kadar ağır olabileceğini tahmin edemezsiniz. Onun için yeni alınan bu araçlar bize güç ve kuvvet verecek.” dedi.

Öksüz, hayırsever işadamlarına seslenerek, “Bize vermiş olduğunuz destek ile Mersin asayişine, huzuruna ve güvenine destek verdiniz. Sizleri Mersinliler adına saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Bu durumu Çanakkale Savaşı’nda asıl görevi ressamlık olan bir asteğmenin Mehmetçiğin ihtiyacı olduğu teçhizatı para çizerek almasına benzeten ve ‘Bunun bedeli Çanakkale’de kanla ödenecektir’ sözüne atıfta bulunan Öksüz, “Değerli işadamlarımızın bize vermiş olduğu desteğin bedeli de bu şehre güvenlik, asayiş ve huzur olarak ödenecek. Daha da önemlisi sokaktaki yavrularımızın güvenliği için ödenecek.” dedi.

Bu araçları kullanacak personele de seslenen Öksüz, “Size emanet edilen bu 56 araç, büyük fedakârlık ile alındı. Bu toplumun güvenliğinde kullanılsın diye alındı. Onun için bunlar bu milletin malı. Kendi malınızdan daha iyi koruyup, daha iyi muhafaza edeceksiniz.” dedi.

Konuşmaların ardından, araçların alınmasında katkı sağlayan işadamlarına plaketleri verilirken, araçların anahtarları da görevli personele dağıtıldı.
Daha sonra, araçlar Vali Güzeloğlu’nun işareti ile trafiğe çıktı. Tören kokteyl ile sona erdi.

Blog yazarının Notu: Mersin Valiliği, Mersin Emniyeti ve Halk her zaaman uyum içerisinde, İş adamlarımızda her zaman olduğu gibi fedakar ve yardımsever daha ne diyelim. Mahmut Arslan; yılın on iki ayı halkımızın ve ulusumuzun yanında. Her zaman yüz güldürmeye devam ediyor. Eğitim, Sağlık, Spor kısacası tüm sosyal yaşamda paylaşımcı. Diğer iş adamlarımızdan da böyle insanlar var. Ne olur alınmasınlar, Mersin'imizde çok güzel şeylerde var. Yeter ki iyi pencereden bakalım....

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..