Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

Valilik Emri Verdi

Geçen yıl bir yazı yazmıştım 'tekstil piyasası adım adım Arap sermayesinin eline geçiyor' diye. Hatta 'diğer sektörler için de aynı şey geçerlidir' diye de ilave etmiştim.

Evrensel hukuk kuralları doğrultusunda Arap sermayesi dahil tüm yabancı yatırımcıların varlığı hem kendi ülkelerine hem de ülkemize katkı sağladığı için karşı çıkmak abesle iştigal olur.

Aynı şekilde göçmenler için de geçerlidir. Temel insan hakları ve evrensel hukuk kuralları doğrultusunda herkesin saygı göstermesi gerekir.

Ama bi şartla. Kural dışı hareketterde bulunmamak (örneğin İstanbul dışında ikamet eden göçmenlerin İstanbul'a gelerek asayış kurallarını bozmamaları) koşuluyla.

Bu konuda Canan Kaftancıoğlu geçen gün dikkat çeken açıklamada bulunmuş ve sokak aralarında göçmen Suriyeli'lerin çıkarmış oldukları yaralama olaylarının önü alınması için İstanbul valiliğine bilgilendirme niteliğinde söylemleri olmuş, ardından valilik harekete geçerek İstanbul dışında başka illerde kayıtlı olan göçmenlerin İstanbul'dan gönderilmesi konusunda harekete geçti.

Göçmen meselesini bütün partilerin katılımıyla ele alınması ve ortak akılla çözüm bulunması gereken ulusal bir konudur. Hatta özellikle Zalmanya'yı bile ilgilendiren uluslararası konudur.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..