Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '09

 
Kategori
Spor
 

Van Der Sar'ın Bakışları

Van Der Sar'ın Bakışları
 

www.skysports.com


Aslında çoğumuz Barcelona'nın Manchester United'tan daha iyi olduğunu biliyorduk ama İngiliz ekibinin yarı finalde Arsenal'i beklenenden kolay geçmesi ve Barcelona'nın da Chelsea karşısında oldukça zorlanması final karşılaşması için herkesin kafasında soru işaretleri oluşmasına neden oldu. Üstüne üstlük Manchester United'ın en güçlü yanı olan savunması karşısında Katalan ekibinin bu alandaki Rafael Marquez ve Gabriel Milito eksiklikleri de maç öncesi İspanyol ekip için oldukça önemli bir sorundu. Gerçekten de maçın ilk dakikalarında kırmızı şeytanlar oyunda üstün görünüp gol pozisyonlarına giren taraf olsalar da onuncu dakikadaki Eto'o imzalı golden itibaren Barcelona oyunun gerçek hakimi oldu ve belki de en rahat ŞL finallerinden birini oynayarak lig ve Kral Kupası'ndan sonra aynı sezonda Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli başarısı olan ŞL kupasını da müzasine götürmüş oldu.

Gezegenin En İyileri

Barcelona'nın Henry, Eto'o, Messi ve Iniesta'ya sahip orta alanı ve hücum hattı şu an dünyadaki en iyi dörtlü. Mahşerin bu dört atlısına, belirli ve rakibe göre değişmeyen bir futbol anlayışına ya da başka bir deyişle futbol felsefesine sadık diğer yedi oyuncu da destek olunca ortaya durdurulması neredeyse imkansız bir takım çıkıyor. Zaten Barcelona'yı ister sene başından beri isterse sadece bu maçta seyretmiş olun aklınıza gelen ilk yorum takımın birbirlerine oldukça uyumlu ve oynamaktan zevk alan futbolculardan kurulu olduğu olacaktır ki bugünkü zaferin anahtarı da ortaya konan bu futbol ahenginden başka bir şey değildi.

Lionel Messi

Barcelona sportif direktörü Carles Rexach 11 yaşında ve büyüme hormonu eksikliği bulunan yetenekli bir çocuğu tedavi masraflarının kulüp tarafından karşılanmasına karşılık olarak takımına kazandırırken eminim bu "hasta" çocuğun günün birinde Maradona'nın veliahtı olacak kadar başarılı olacağını aklının ucundan bile geçirmemişti. Ancak bugün henüz yirmi bir yaşında olmasına karşın bir çok başarıya hem de bu başarılarda en büyük paya sahip olarak uzanmış Messi'nin dünyaya verdiği mesaj yetenekli, çalışkan ve azimli olmanın önünde hiç bir gücün duramayacağı. Mükemmel futbolu kadar son Real Madrid karşılaşamsında attığı gollerden sonra kameralara koşup genetik sorunlu çocuklara desteğini gösteren tişörtünü ekranlara yansıtması gibi sosyal sorumluk sahibi olması da Arjantinli oyuncunun dünyanın dört bir yanındaki futbolseverlerce takdir edilmesinde önemli bir rol oynuyor ve bu hem altın ayaklı hem de altın kalpli genç adamın bugünkü gibi önemli maçlarda gol atma başarısına ulaşması onun sadece insanlar değil futbol melekleri tarafından da sevildiğinin en büyük kanıtı.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..