Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzm Dr Rengin Türkgüler

http://blog.milliyet.com.tr/dr.rengin

06 Temmuz '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Varis Hastalığına Yeni Çözüm Yöntemleri

Varis Hastalığına Yeni Çözüm Yöntemleri
 

Uzun yıllar boyunca varis hastalığının tedavisini gerçekleştirmek için kalp damar cerrahları varis ameliyatı yaptılar.

Bu ameliyatlar son derece zahmetli acılı ve kanlı oluyordu. Ameliyat sonrasında iyileşme süresi uzun olduğu için hastalar yatak istirahatinde çok zaman kaybediyordu.

2000 li yılların içinde Amerikalı bir girişimsel radyoloji uzmanı olan Dr. Robert Min ve ekibindeki diğer radyoloji uzmanları varisleşmiş damarları ameliyat ile dışarı çıkarmaya alternatif bir tedavi yöntemi buldu. Bu yöntemin adı Endovenöz Lazer Ablasyon du. Bu yöntem ülkemizde lazerle varis tedavisi olarak bilinmektedir.

Lazerle varis tedavisinde amaç varisli damarın bacak dokuları içinden koparılarak çıkarılması yerine damarın içine yerleştirilen bir lazer kateteri ile yakılması idi. Varisli damar artık düzgün çalışmamaktadır. Kirli kanı kalbe taşımak yerine bacak dokuları arasına kaçırmaktadır. Bu damarlar görevini yapmadığı gibi bir de görevini iyi yapan damarları da baltalayarak bacaklarda kirli kanın birikmesine neden oluyor. Lazerle varis tedavisinde bu damarlar içinden yakılarak kapatılır. Böylece kirli kan bacakların içine kaçmaz. Bacaklarda bulunan diğer sağlıklı damarlar da kirli kanı kalbe taşımaya başlaylınca bacaklarda şişlik azalır. Varise bağlı şikayetler hafifler ve hasta varis hastalığından kurtulur.

Varis hastalığının tedavisinde uygulanan bu yöntem; yani varisli damarı lazerle kapatma firki gelişerek daha ince damarların kapatılmasında da köpük tedavisi yönteminin uygulanmasının sağlanmasını ortaya çıkarmıştır.

Damarları kapatmak için köpük tedavisi de uygulanmaktadır. Bu yöntem de hastanın tedavi olmasını ve şikayetlerinin ortadan kaybolmasını sağlamaktadır.

Varis hastalığının teşhis ve tedavisi ile takibinin girişimsel radyoloji uzmanları tarafından yapılması gerekir.
 

Girişimsel Radyoloji Uzmanı 
Dr. Rengin TÜRKGÜLER 
info@drrengin.com
0 532 385 31 93

 

 
Toplam blog
: 18
: 1325
Kayıt tarihi
: 09.11.15
 
 

Radyoloji Uzmanı olan Dr. A. Rengin TÜRKGÜLER 1975 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk,Orta ve Lise e..