Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzm Dr Rengin Türkgüler

http://blog.milliyet.com.tr/dr.rengin

15 Ekim '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Varis nasıl tedavi edilmez?

Varis nasıl tedavi edilmez?
 

Varis tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunudur.



Varis hastağılının tedavisi için herkezin bir fikri var. Sülükle tedavi etmeye çalışanlardan hacamata kadar envayi çeşit olmayacak yöntem ile varis tedavi edimeye çalışılıyor. 

Varis bacak toplardamarının içinde bulunan kapakçıkların damar genişlediği için çalışmaz hale gelmesi sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. 

Kapakçıklar doğru çalışmadığı için damar içinde kirli kan birikmeye başlar. Bu kanın kalbe ulaşması için damar sisteminin doğru şekilde çalıştırılması ve varisli damarın kapatılmasından başka yol yoktur. 

Bu nedenle toplardamar içinde biriken kirli kanı sülüğe emdirmek bir kaç dakikalık rahatlama sağlar. Varis hastaları da bu bir kaç dakikalık rahatlamayı tedavi oldum zanneder. Oysa damar içindeki kan boşaldıktan bir kaç dakika sonra aynı yerde yeniden kirlikan birikmeye başlar ve kısır döngü devam eder. 

Sülükle varisi tedavisi olmaz. Bu yöntemin yararlı sonuç verdiği hiç görülmemiştir. Bana başvuran hastaların bir kısmının tedavi için sülük kullandığını gördüm. Çoğunda enfeksiyon oluşmuştu. Sorun bir iken ikiye çıkmıştı. Bu nedenle önce enfeksiyonu tedavi etmek sonra da varisi tedavi etmek zorunda kalmıştım. 

Varis hastalarına tavsiyem lütfen toplardamar hastalığı olan varisi tedavi etmek için sülük kullanmayın. Mutlaka bilimsem yöntemlere başvurun. Konusunda uzman doktorlara görünün. 

Varisi tedavi etmeyen diğer yöntem ise hacamattır. Hacamat da sülükte olduğu gibi varisli damarı yaralamak suretiyle damar içinde birikmiş kirli kanı dışarıya çıkartmakta geçici rahatlama sağlamakta ancak varisli damarı iyileştirmemektedir. 

Bu nedenle varis tedavisi için bilimsel yöntemler tercih edilmeli ve konusunda uzman doktorlara danışılmalıdır. 


Girişimsel Radyoloji Uzmanı
Dr. Rengin TÜRKGÜLER
https://www.varisklinik.com.tr
mail: info@drrengin.com
Tel:0 532 385 31 93

 
Toplam blog
: 18
: 1325
Kayıt tarihi
: 09.11.15
 
 

Radyoloji Uzmanı olan Dr. A. Rengin TÜRKGÜLER 1975 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk,Orta ve Lise e..