Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzm Dr Rengin Türkgüler

http://blog.milliyet.com.tr/dr.rengin

13 Eylül '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Varis Ne Demek?

Varis Ne Demek?
 

Varis Ne Demek

Varis bacak toplardamarlarında oluşan bir sağlık sorunudur. Bacak toplardamarları içinde bulunan kapakçıkların bozulması sonucu toplardamarlar bacaklardaki kirli kanın kalbe taşıyamaz hale gelirler. Bu durumda ortaya çıkan sağlık sorununa varis denir.

Bacaklarımızdaki kirli kanı kalbe taşımakla görevli olan toplardamarlar varis olduğunda kirli kanı kalbe götüremez. Kirli kan kalbe gidemeyince bacak dokuları arasında birikmeye başlar. Bu durum bacaklarda şişliğe neden olur. Daha sonra ağrı ve kaşıntı görülür. Gece uykularında kramplar oluşur. İleri aşamalarda varis hastalığı bacaklarda renk değişikliğine de neden olur. Venöz yaraların açılması da görülebilir.

Varis Nasıl Oluşur?

Varis hastalarının en sık sorduğu sorulardan biridir. Varis genellikle genetik nedenlerle ortaya çıkar. Ancak bazı durumlarda varis yaşam biçimine bağlı olarak da ortaya çıkmaktadır.

Uzun süre ayakta durarak yapılan işleri yapan kişiler örneğin öğretmenlerde varis daha sık görülür. Benzer şekilde garsonluk yapanlar da varis hastalığına tutulan önemli bir kitleyi teşkil etmektedir.

Varis nedir sorunuza umarız cevap verebilmişizdir.


Girişimsel Radyoloji Uzmanı
Dr. Rengin TÜRKGÜLER
https://www.varisklinik.com.tr
mail: info@drrengin.com
Tel:0 532 385 31 93

 
Toplam blog
: 18
: 1325
Kayıt tarihi
: 09.11.15
 
 

Radyoloji Uzmanı olan Dr. A. Rengin TÜRKGÜLER 1975 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk,Orta ve Lise e..