Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzm Dr Rengin Türkgüler

http://blog.milliyet.com.tr/dr.rengin

16 Mart '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Varise Ameliyatsız Çözüm

Varis hastalarının en büyük korkularından biri varis ameliyatı olmaktır. Zira bu ameliyat hem çok zahmetli hem de çok ağrılı olabilmektedir. Üstelik uzun iyileşme süresi sonunda tedavinin başarısız olma ihtimali de vardır. Bu nedenle varis hastaları yoğunlukla varis ameliyatı olmaktan uzun süre kaçınmakta ve tedavilerini geciktirmektedir.

Oysa gelişen teknoloji ve bu teknolojilerin tıbbın hizmetine girmesi ile birlikte pek çok ameliyatın yerini ameliyatsız tedavi teknikleri almıştır. Ameliyatsız tedavi tekniklerini günümüzde yoğunlukla girişimsel radyoloji uzmanları uygulamaktadır. Zira bu sistemlerde hastaya neşter vurulmamakta ve hasta çoğu zaman narkoz dahi almamaktadır. Bu işlemler genellikle girişimsel radyoloji uzmanları tarafından ultrason ya da röntgen eşliğinde yapılmaktadır. Bu cihazların kullanımına ilişkin eğitimleri ihtisasları sırasında alan radyologlar geçmişte olduğu gibi sadece tetkik ve teşhis aşamasında değil artık tedavi aşamasında da aktif rol almaya başlamışlardır.

Ameliyatsız varis tedavisi yöntemi de bu yöntemlerden biridir. Ameliyatsız varis tedavisi ile anlaşılması gereken en önemli husus şudur. Varis ameliyatı aslında varis oluşmuş olan damarın ameliyat ile vücut dışına koparılarak çıkarılması işlemidir. Bu nedenle de ameliyat sonunda koparılan damarın bağlı bulunduğu diğer damarların dokular arasına kan kaçırması olağandır. Bu durum uzun süren iyileşme sürecine neden olmaktadır. Ameliyatsız varis tedavisinde ise vücudun dışına çıkarılması gereken damar vücut dışına çıkarılmak yerine vücut içinde bırakılarak kapatılmakta ve bir daha açılmaması sağlanmaktadır.

Damar kopartılmadığı ve sadece kapatıldığı için dokuların arasına kanama olmamakta uzun iyileşme süreleri gerekmemektedir. Ameliyatsız varis tedavisi sonrasında hastalar yürüyerek işlerine ve evlerine gidebilmekte ve hayata kaldıkları yerden kesintisiz olarak devam etmektedirler.

Sağlıklı günler dilerim.


Girişimsel Radyoloji Uzmanı
Dr. Rengin TÜRKGÜLER
https://www.varisklinik.com.tr
mail: info@drrengin.com
Tel:0 532 385 31 93

 
Toplam blog
: 18
: 1325
Kayıt tarihi
: 09.11.15
 
 

Radyoloji Uzmanı olan Dr. A. Rengin TÜRKGÜLER 1975 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk,Orta ve Lise e..