Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Vatan için seve seve

Vatan için seve seve
 

Bu vatan toprağın kara bağrında/ Sıradağlar gibi duranlarındır./ Bir tarih boyunca onun uğrunda / Kendini tarihe verenlerindir. / Tutuşup kül olan ocaklarından, /Şahlanıp köpüren ırmaklarından, / Hudutta gaza bayraklarından / Alnına ışıklar vuranlarındır. / Ardına bakmadan yollara düşen / Şimşek gibi çakan, sel gibi coşan / Huduttan hududa yol bulup koşan,
Cepheden cepheyi soranlarındır. / İleri atılıp sellercesine / Göğsünden vurulup tam ercesine, / Bir gül bahçesine girercesine, / Şu kara toprağa girenlerindir.

Orhan Şaik Gökyay'ın bu dizelerini okurken her zaman içimi derin ve sessiz bir hüzün sarar. İnsan olabilmek o kadar güzel bir duygu ki, bu anlatılmaz. ister alevi, ister Kürt, ister Laz, ister ermeni, ister Hristiyan olsun, bu topraklar üzerinde yaşayan hangi milletten, hangi dinden, hangi ırktan olursa olsun bu vatanın suyunu içen, ekmeğini yiyen tertemiz havasını soluyan herkes vatanın bölünmez bütünlüğünü hafızalarına iyice kazımalıdırlar. Kürt, Alevi, Laz, Çerkez ve diğerleri hepimiz bu topraklar için mücadele ettik. Çanakkale'de hepimizin ataları aynı cephede bu vatan için savaşıyorlardı. Bu vatan topraklarının her parçasını elde etmek için nasıl canla başla savaşmışlardır. Kurtuluş savaşı, Çanakkale ve gözümüz gibi koruduğumuz Kıbrıs kimsenin hafızasından silinmemiştir. Bu vatan PKK ya yenilmez, bu vatanı savunacak insan ve yürek ancak Türk Vatandaşında mevcuttur.

Son günlerde yaşanan bu içler acısı olaylar, Vatanını seven herkesi ellerinde bayraklarla ’’şehitler ölmez vatan bölünmez sloganıyla sokaklara dökmüştür. Bu sokaklara dökülen binlerce Türk vatandaşı bugün Şırnak’ta Hakkari’de Bingöl’de vatanı korumak için seve, seve kadın erkek demeden çağrıldıklarında orda olacaklardır. Bu vatanın suyunu, içen, ekmeğini yiyen, tertemiz havasını soluyan PKK terör örgütünün katilleri, biliniz ki bu ülkenin bir karış toprağı size nasip olmayacaktır. Vatan sevgisi içten gelen, ruhumuzu ve yüreğimizi ısıtan bir sevgi, yüce bir tutkudur. Vatan sevgisi, uykusuz gecelerde sınır boylarında nöbet tutmaktır, Tarlada fabrikada üretmektir, Özveridir, Öğretmektir, Öğrenmektir, İyiliktir, bağlılıktır, güzelliktir, güvendir, huzurdur. Ulu Önderin dediği gibi ‘’Vatan sevgisi ruhları kirden kurtaran en kuvvetli rüzgardır.’ ’ Bir minnet duygusudur. Toprağına, havasına, suyuna teşekkür duygusudur. Uğruna can verenlere ecdada tarihe vefa ve saygı duygusudur. Biz bu Vatanın evlatları, Kan kardeşi olmuş tüm Anadolunun insanları olarak, vatanımızın bir karış toprağını kimseye kaptırmayız.

Türklere Anadolu'nun kapısını açan Alpaslanlar, İstanbul'u alarak çağ değiştiren Fatihler, “Çanakkale’de ben size taarruz etmeyi değil ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal'in işaret ettiği istikamete tek dişi kalmış canavarı dize getirerek, Çanakkale geçilmez efsanesini yaratanlar: İnönü'de Atatürk'ün ifade ettği gibi yalnız düşmanı değil Türk milletinin makûs kaderinde yenenler Sakarya'da vatanın her karış toprağı Türk kanıyla sulanmadıkça terk edilemez emrine yerine getirenler hatırlandıkça bu vatanı kimse bölemez.

Bakın Atatürk Mehmetçik için ne diyor:
Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz. Daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir. Her zaferin mayası sendedir. Her zaferin en büyük payı sendedir. Her zaferinin en büyük payı da sendedir.

Vatanı bölmeye çalışanlar, karşılarında, binlerce yıllık şerefli türk tarihinin, yılmaz evlatlarını bulacaklardır. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

 
Toplam blog
: 53
: 2313
Kayıt tarihi
: 30.01.07
 
 

Hayat herşeye rağmen o kadar güzel ve sevgi doludur ki. Benim için hayat kimi sevdiğim ve kimi in..