Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '20

 
Kategori
Güncel
 

Vatana Denizler de Dâhil mi?

Türkiye haritasını hatırlıyorum da sadece karalar sınırlarla çevrilmişti. Etrafımızda denizler vardı ama üstümüzdeki hava gibi, yani kimsenin değil.

Siyasiler mavi vatan dedi, kafam kafayı yedi; etrafımızdaki denizleri kastediyorlardı, buralar da bizimmiş, en azından bizim olan.

Denizlerin vatan olduğuna dair bir şey duymadım ama öyleymiş. Eğer doğruysa şanslıyız. Hepsini verirler mi bilmiyorum verirlerse ikinci bir vatan kurabiliriz.

Bu durumda denizi olmayan şansız. Atalarımız akıllıymış, Asya steplerinde ne kadar toprağın varsa o kadar vatanın olacaktı.

Denizler bizim için önemliyse başkaları için de önemli olur. Sahibi olduğumuza daha fazla sahip olma karakterimiz yüzünden şükür düşman sıkıntımız yok ve o kadar kararlıyız ki bizimle uğraşılamayacağını görüp alın Akdeniz sizin olsun diyebilirler.

Vatana denizler dâhil deniliyor ya denizlere de vatan dâhildir belki, karalar suların gidemediği yerler çünkü.

Türkiye’nin mavi vatan çıkışı dünyada denizlerin paylaşımını gündeme getirecektir. Gecekonducuların arsa çevirmesi gibi herkes yanı başındaki denizi çevirecektir. Bu durumda Atlas Okyanus’u ABD’nin, Büyük Okyanus Rusya’nın ve Hint Okyanus’u da Çin’in olacak.

Bize ne bizimkiler bize yeter.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..