Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '07

 
Kategori
Güncel
 

Vatansızlar

Askerlik bir vatan borcu. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının severek yerine getirmesi gereken bir görev. Askerlik yapmak gururdur, onurdur, şereftir bizim için. Sünnet olmayanla, askerlik yapmayana erkek denmez bizde. Bu geleneksel bir olgudur. Hepimiz bu görevi severek yaparız. Hayatımız boyunca da hem çocuklarımıza hem torunlarımıza gururla anlatırız askerlik anılarımızı.

O da bir askerdi. İsteyerek, severek gitmişti askere. Ölümü göze alarak. Gazetelerden okuduk haberini.

Adı: Recep KARACA. Doğuştan kalbinde delik vardı. İstese askerlikten muaf tutulabilirdi. O askerliği ödenmesi gereken bir Vatan borcu, Vatan borcunu namus borcu bildi. Asker olabilmek için rahatsızlığını gizledi ve asker oldu. Şırnak ta askerlik görevini yaparken fenalaştı ve yere düşerek başını çarptı. Beyin kanaması geçirerek şehit oldu.

Şehidimize Allahtan Rahmet, ailesine baş sağlığı dilerim.

Bu haberi gazeteden okurken askerlikten kaçmak için çeşitli bahanelerle çürük raporu alan ya da yurtdışına kaçıp ülkesine geri dönmemeyi göze alan vatansızlar aklıma geldi. Bu şerefli görevi yapmamak için her türlü sahtekarlığa baş vuranlarda biraz onur, gurur, şeref olsa utanırlardı. Ama onlar için zaten bu kavramlar bir şey ifade etmiyor.

Onlar vatansızlar.

 
Toplam blog
: 4
: 338
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Edirne'liyim. Film seyretmeyi, Gezmeyi ve fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Bir de bilgisayarımı.....