Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Vay başımıza geleceklere

22.08.2007 03:36:20

Bundan bir kaç sene önce hocaların eteğinde kafasında takkelerle el öpenler ne çabukta Allah ile kul arasındaki yapıyı güncellediler modernize ettiler. Şimdi hangi şekle hangi kılıfın içine girerse girsinler fark etmez. Şekli rengi tasarımı kumaşı ne olursa olsun ufacık bir bez parçasını siyasetin en ortasına sokupta Allah ile kendi arasındaki dini münasebetini bir ikinci kişilere malzeme yapan gösteriş yapan birisinin kendi inancını Allah'ın huzurunda tekrar sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. First lady o örtüyü benim için dış dünya istediği için takmıyorsun ki beni rengi şekli dış görünüşü ilgilendirsin. Türban takmanın öyle modern görünüşü reformu o su bu su olmaz. Başına takarsın türbanı ve bunun tek bir açıklaması vardır; o da Allah ile senin arandadır.

Türkiye Cumhuriyeti gibi laik bir yapıda başa gelecek olan idarenin görüşlerinde önemli olan kafasındaki örtüyü anlatması değil o örtünün altındaki reformları anlatmasıdır. Önemli olan başörtüsü değil başın içindeki örtülerin kaldırılmasıdır. Yoksa Türkiye'de bizden bir nesil önceki bütün ninelerimizin başı örtülüyken bizler bir bez parçasına takılıp ta Allah korkusu olmadan çıkartın onu kafanızdan diyecek bir millet değiliz. Asıl Allah korkusu olmayanlar her başın altına örtü kapatmaya çalışıyorlar.

Ama böyle yazıyoruz da biz kime ne anlatmaya çalışıyoruz ki; anamıza evlatlarımıza da sövseler, kanımızı tarihimizi de satsalar, canımızı da yaksalar, cebimizden paramızı yüreğimizden gururumuzu da çalsalar, dinimizi işleyip motifleyip kamunun kafasına ülkedeki bütün kurumların hatta içinde baş kelimesi geçen en üst makamların o başlarına gizliden gizliye örtüde yapsalar, Allah ile kul arasına siyasi partiyi de dahil edip diğer bütün herkesi kafir gözüyle de gösterseler akıllanmayız. Memleketin bir yarısı kafasının hem altına hem üstüne takmış türbanı diğer bir yarısı da kafasına takmış bir türban meselesidir gidiyor. Ben türbana karşı değilim. Allah'ın ifade ettiği gayede uygulandığı sürece saygı duyulması gerektiğine inanıyorum. Türban bir insanı modern göstermek şık göstermek için değildir, Türban ile çağın gerekleri anlaşılmaz. Türbanın şıklığı çağa uygunluğu, kitapta ki amacını değiştirmediği için, benim gibi düşünenler üzerinde hiç bir etki yapmamalı. Türban fes gibi kafadan çıkartılıp ta çağı yansıtacak şekilde şapka şekline getirilecek bir şey değildir. Türban kıyafet değildir. Türban simge de değildir. Sadece Allah ile kul arasında kulun kendi bağlılığını ve huzurunu sağlayan bez parçasıdır. Buna farklı anlamlar yükleyenler başlarının içindeki örtüleri gözden geçirmeliler. Hele ki bir milleti yönetecek olanlar iki kere düşünmeliler.

 
Toplam blog
: 38
: 680
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

İzmirli, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu, ekonomi ve siyaset ile aktif olarak ilgilen..